Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Var ei jente som spredte lys og glede

Moren til Engla (10) takker det svenske folket i åpent brev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BORLÄNGE(Dagbladet.no): Moren til Engla Juncosa-Höglund, Carina Höglund, har i dag publisert et åpent brev til det svenske folket. I en håndskrevet fax som distribueres av politiet i Dalarna, takker Englas familie alle som har støtte dem og engasjert seg i søket etter Engla, ifølge Expressen.

Tiåringen ble funnet drept søndag, etter å ha forsvunnet om lag en uke tidligere. Lastebilsjåføren Anders Eklund (42) har tilstått drapet.

- Engla var ei jente som spredte lys og glede. Engla har alltid visst at hun skulle bli noe spesielt, nå vet vi at hun ble en lysbærer som forener våre hjerter over hele verden, skriver Englas mor, hennes samboer og barn i brevet.

- Lettere at han har tilstått

Eklund tilsto drapet på Engla søndag ettermiddag. Etter tilståelsen viste mannen hvor han hadde gjemt den ti år gamle jenta. Hun ble funnet i Gästrikland, der mannen er bosatt.

Mannen har også innrømmet at han drepte Pernilla Hellgren (31) i 2000, og sjekkes opp mot flere drap i Norge.

Familien forklarer i brevet at de har fått spørsmål om hva de føler for mannen som har drept Engla.

- Folk kan bare gå i seg selv og kjenne, så forstår de hva vi føler. At han har tilstått, gjør at vi kan slippe uroen for at Engla fortsatt har det fælt et sted, skriver familien.

TAKKER DET SVENSKE FOLKET: Englas mor Carina Höglund takker det svenske folk for at de har stått ved familien gjennom både søkingen og sorgen. Engla ble en lysbærer, skriver Englas mor, hennes samboer og barn i et åpent brev. Foto; SCANPIX
TAKKER DET SVENSKE FOLKET: Englas mor Carina Höglund takker det svenske folk for at de har stått ved familien gjennom både søkingen og sorgen. Engla ble en lysbærer, skriver Englas mor, hennes samboer og barn i et åpent brev. Foto; SCANPIX Vis mer

Livet kommer aldri til å bli det samme etter dette, uttrykker Englas nærmeste.

-  Vi kommer til å kjempe for å finne en hverdag for oss og våre barn, der vi vil finne en måte å bære Englas lys videre, til noe stort og positivt for alle, avslutter familien.

- Helt ny by

Store mengder frivillige har lett etter Engla i den drøye uka det gikk før hun ble funnet død. Saken har fått stor innvirkning på det lille stedet Stjärnsund med 200 innbyggere, mener Fredrik Swahn, som kjenner familien til Engla.

- Det er en helt ny by. Det var fint her før, men nå er det som om byen har forent seg, sier han til Expressen.

I går ble liket av Engla fraktet bort fra funnstedet, noen mil fra Anders Eklunds hjemsted, Torsåker.

Leter fortsatt etter mobilen

Tirsdag fortsatte tekniske undersøkelser på funnstedet, som ligger vanskelig til, langt inne i Dalarnas skoger.

image: - Var ei jente som spredte lys og glede

- Så har vi et 20-talls politfolk som snakker med personer i kretsen rundt Eklund for å finne ut mer om ham og hva han har foretatt seg den siste tiden, sier informasjonssjef Stefan Dangardt ved politiet i Falun til Dagbladet.no.

Politiet leter også etter jentas mobil, som kan ligge i området hvor hun forsvant, utenfor Stjärnsund.

I morgen vil liket bli obdusert i Uppsala.

- Det vil ta to-tre dager før rapporten kommer, mener Dangardt.

Onsdag fortsetter avhørene av den 42 år gamle trailersjåføren.

FUNNET DREPT: Anders Eklund (42) har innrømmet drapet på Engla Juncosa-Höglund (10).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media