Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vår Eivind drepte ikke Linda

I går ble ble Eivind Didriksen dømt til ti års fengsel. Nå kommer foreldrene med besk kritikk mot politi, påtalemyndighet og lagmannsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag klokka 11.58 ble sønnen deres kjent skyldig i drapet på kjæresten Linda Didriksen. Det ble knapt nok tid til å bearbeide følelsene. Natt til i går, etter den åtte timer lange kjøreturen fra Tromsø til Inndyr, ble sønnen pågrepet foran familiens hus. - En sivil bil fulgte etter oss den siste strekningen. Vi trodde det var avisbudet, men da vi parkerte i oppkjørselen hjemme, stoppet den bak oss og sperret veien ut. Lensmannen og to politibetjenter kom ut og forkynte at de hadde ordre om å pågripe Eivind. Begrunnelsen var frykt for at han kunne skade seg selv, eller at andre kunne komme til å skade ham. Denne plutselige omtanken kom etter vår mening tre år for seint. Politiet fotfulgte ham i beste western-stil inn i huset. Han pakket under oppsyn. Så kjørte de ham til politihuset i Bodø. Det var råttent og umenneskelig gjort. Vi var blitt lovet å få helga sammen. I stedet ble han satt på ei glattcelle i Bodø, sier foreldrene.

Bevisene

Foreldrene hevder de sentrale bevisene mot sønnen ikke holder mål:

  • Vitnene Bjarne Breivik og Oddlaug Hansen. - Begge hevder at de så Eivind. Breivik har endret forklaring for hver gang han er blitt avhørt. Hansen tar feil av dagene.
  • Bukse-beviset. - Det blir hevdet at begge buksene i Skaugvollelva var Lindas. Vi tror ikke vitnet Heidi Ruud kunne gjenkjenne buksa. Det finnes tusen slike bukser. Og Lindas mor har aldri savnet flere enn ett par bukser.
  • Det usannsynlige i at Linda gikk tur i Ørnes sentrum ved 15-tida uten at noen oppdaget det, for så å bli plukket opp av en fremmed, som seinere dreper henne, kler henne naken og legger henne i en unaturlig stilling ved Storvikskaret, før han hiver klærne i Skaugvollelva. - Det har skjedd før - tenk bare på Marianne Rugås-saken. Forsvinninger forekommer stadig oftere.
  • Eivinds mangel på følelser. - Slik er det med alle i vår familie. Vi viser ikke følelsene utenpå. Et godt eksempel er hvordan Eivind tok kjennelsen fra juryen: Uten en mine. Han holdt sjokket inni seg.

- Tungt for oss

Foreldrene mener det ikke finnes beviser som er gode nok: - Politiets etterforskning har vært slett. De som mener de vet 100 prosent sikkert at Eivind drepte Linda, må være synske. Juryens fellende kjennelse torsdag skal lagmann Dag Nafstad ha sin del av æren for. Hans rettsbelæring var tendensiøs. Vi trodde han på en nøytral måte skulle ramse opp sakens plusser og minuser. I stedet opptrådte Nafstad som en mini-aktor, sier foreldrene. Nå forbereder de seg på at mye av framtida vil gå med til å følge opp Eivind i fengselet.

KRITISERER POLITIET: Dagbladet møtte Eivind Didriksens foreldre i går kveld, like før de besøkte sønnen i Bodø fengsel. De ønsker ikke å bli identifisert med navn. Foreldrene mener det ikke finnes beviser som er gode nok: - Politiets etterforskning har vært slett. <!--FOTO-->