Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vår elskede datter er bekreftet død

Sissi ble bare 14 år gammel.

REVET BORT:
Politiet bekrefter onsdag at Sharidyn Meegan Ngahiwi Svebakk-Bøhn, eller Sissi som hun ble kalt, mistet livet under attentatet mot AUF på Utøya fredag 22. juli.
Foto: PRIVAT / Scanpix
REVET BORT: Politiet bekrefter onsdag at Sharidyn Meegan Ngahiwi Svebakk-Bøhn, eller Sissi som hun ble kalt, mistet livet under attentatet mot AUF på Utøya fredag 22. juli. Foto: PRIVAT / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var med stor sorg og smerte at vi i dag fikk beskjeden vi har fryktet skulle komme gjennom flere dager. Vår elskede datter Sharidyn Meegan Ngahiwi Svebakk-Bøhn er bekreftet død.

Slik starter Vanessa Svebakk og Odd Roger Bøhn pressemeldingen om deres datters bortgang.

Bare 14 år Sharidyn, eller Sissi, som alle kalte henne, mistet livet under attentatet mot AUF og Utøya fredag. 

Den unge jenta fylte 14 år to dager før hun reiste til øya.

- Hun var bare så vidt i gang med livet, skriver foreldrene.

Stolt storesøster - Hun var ei vakker, omsorgsfull og livskraftig jente som hadde gledet seg masse til å reise på Utøya for første gang.

Foreldrene beskriver henne videre som modig.

- Hun tok utfordringer på strak arm. En av hennes sterkeste sider var hennes store omsorg for andre. Hun var en stolt storesøster til sine to små søstre, og passet alltid så godt på dem.

Bunnløs sorg Med sitt store hjerte hadde hun mye empati for andre, hun var lojal og hun var flink til å gi støtte og trøst når andre hadde det vanskelig. Hennes smil kunne lyse opp et helt rom, og det smittet over på alle i nærheten, skriver foreldrene.

De beskriver dattera som ei jente som skilte seg ut som den type jente som gikk til handling når en sak engasjerte henne

- Vi var så ufattelig stolte av henne. Nå er hun revet bort fra oss. Sorgen er bunnløs.  

Gledesspreder - Hun var ei jente som var veldig engasjert og voksen for alderen. Jeg så på henne som et friskt pust inn i AUF, og som en person som i fremtiden kunne blitt noe stort i partiet, skriver leder for Drammen AUF, Nicoline Bjerge Schie, i en sms til Dagbladet.

Nicoline var selv på Utøya da Anders Behring Breivik skjøt og drepte de forsvarsløse ungdommene, men berget livet ved å gjemme seg på en klippe.

MISTET LIVET: Sissi var en av de mange ungdommene som ble drept på Utøya på fredag. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
MISTET LIVET: Sissi var en av de mange ungdommene som ble drept på Utøya på fredag. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer

- Jeg kjente Sissi som ei jente med mye omsorg og som en gledesspreder. Hun vil bli dypt savnet, skriver Nicoline.

Sissi kommer fra Palmerston North City på New Zealand, der hennes mor er fra.

Blogget fra Utøya Sissi hadde en egen blogg, «Purple In Style - Bloggen som er basert på hverdagen til en ikke så normal jente».

Her ligger hennes siste blogginnlegg fra Utøya, onsdag 20. juli.

Moren til Sissi, Vanessa Svebakk, er tidligere en profilert leder for Drammen kommunale foreldreutvalg, og står på Arbeiderpartiets liste foran kommunevalget i Drammen. Moren er også varamedlem i Buskerud Innvandrerråd, skriver dt.no.

SAVNER: Leder for Drammen AUF, Nicoline Bjerge Schie, (bildet) sier til Dagbladet at Sissi vil bli dypt savnet. Foto: Pprivat
SAVNER: Leder for Drammen AUF, Nicoline Bjerge Schie, (bildet) sier til Dagbladet at Sissi vil bli dypt savnet. Foto: Pprivat Vis mer