<strong>DREPT:</strong> Mohammed Javed (28) ble funnet død i denne bilen. Hans 29 år gamle kamerat overlevde og klarte å flykte. Foto: JOHN T. PEDERSEN
DREPT: Mohammed Javed (28) ble funnet død i denne bilen. Hans 29 år gamle kamerat overlevde og klarte å flykte. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer

- Var en pris på hodet til 29-åringen også

Norsk-chileneren overlevde drapet på Haugerud og Aker Brygge-skytingen i 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kilder i gjengmiljøet i Oslo opplyser overfor Dagbladet.no at det var en pris på hodet til 29-åringen som overlevde skytingen på Haugerud på mandag.

29-åringen, som er en sentral lederskikkelse i Young Guns-miljøet, satt ved siden av Mohammed «Jeddi» Javed, også han en leder i det samme miljøet, da sistnevnte ble skutt og drept.

Stig Millehaugen (39) er siktet for drapet, men nekter straffskyld.

Det har vært kjent at det var satt en pris på hodet til den nå drepte Javed.

Han skal overfor politiet selv ha sagt at dusøren var 600 000 kroner.

Dagbladet.no får opplyst fra sentralt plasserte kilder at denne dusøren kan være langt høyere, og minst over 1 million kroner.

- Lurt i en felle
Nå får Dagbladet.no opplyst at det også var en dusør på 29-åringen som også satt i bilen, og at det skal ha vært personer som ønsket at begge ble tatt av dage.

Aftenposten skriver også i dag at det var en dusør på 29-åringen.

Både Javed og 29-åringen kan derfor ha blitt forsøkt lurt i en felle for å drepe begge.

Den norsk-chilensk 29-åring klarte å løpe fra stedet mandag kveld etter at kameraten ble skutt i bakhodet.

En årsak kan være at noe gikk galt for drapsmannen, for eksempel at han fikk et problem med våpenet.

Politiet vil foreløpig ikke si om de tror noen hadde bestilt drapet på Javed. De etterforsker saken bredt.

Millehaugen har ikke vært kjent for å ha noen tilknytning til gjengmiljøene selv.

Overlevde Aker Brygge-skytingen

Mohammed Javed hadde et svært anstrengt forhold til lederne i den såkalte fraksjonen, som nå i praksis er en del av B-gjengen. Disse var tidligere en del av Young Guns-miljøet, men brøt ut etter flere konflikter.

29-åringen er på sin side kjent for å ha et mildt sagt anstrengt forhold til flere lederskikkelser i B-gjengen.

Kun Millehaugen er formelt siktet i saken, og det er ingen andre som har status som mistenkt eller siktet, opplyser Grete Lien Metlid, leder ved voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

Norsk-chileneren overlevde skytingen på Aker Brygge i 2006. Han ble så tiltalt for drapsforsøket på Ghulam Abbas på Granstangen, som er betegnet som et hevnoppgjør etter Aker Brygge-skytingen. Han ble imidlertid frifunnet for drapsforsøket i Oslo tingrett.

29-åringen mener etter det Dagbladet.no får opplyst at Millehaugen nå lurte ham og «Jeddi» i en felle, og at en opprinnelig avtale om å begå vinningskriminalitet - trolig et ran eller lukrativt innbrudd - bare var et påskudd for å ta Young Guns-sjefene av dage.

Dagbladet.no har tidligere skrevet at «Jeddi» hentet to 9 mm pistoler og en skuddsikker vest hos en kriminell kontakt bare timer før det dødelige møtet.

- Var en pris på hodet til 29-åringen også

Ifølge TV 2 kan det ha vært nettopp en av disse pistolene som ble brukt til å skyte Javed, som ifølge nøkkelvitnet skal ha oppfattet det som en spøk da drapsmannen hevet våpenet.

Etterforskes bredt
Grete Lien Metlid, leder ved voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, ønsker ikke å kommentere opplysningene om at noen ønsket å ta 29-åringen av dage.

- Alle de tingene som hevdes og spekuleres i, ønsker vi ikke å gå inn i, sier Metlid til Dagbladet.no.

- Vi etterforsker saken bredt, og må drive en åpen og objektiv etterforskning videre. Det er en rekke ting vi ikke har fått svar på ennå, selv om vi har fått inn mye informasjon, sier hun.

Stig Millehaugen satt i går i et fire og en halv timer langt avhør. Han forklarte da at han er uskyldig.

- Han hevder å ikke ha noe med saken å gjøre i det hele tatt, sier Metlid.

Hun understreker at 29-åringen som overlevde ikke er politiets eneste bevis.

- Det er flere ting i denne saken som underbygger siktelsen, sier Metlid.

Dagbladet skriver i dag at Millehaugen var under oppsikt fra politiet nylig, og at han blant annet ble kontaktet før jul i forbindelse med at politiet ble oppmerksomme på noen påståtte planer om et verditransportran.

Stig Millehaugen møter i dag til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Det er ventet ekstra sikkerhetstiltak i forbindelse med fengslingen.

• Les også: - Millehaugen sendte sms: «Skjønner ingenting - finn ut av det»

- Var en pris på hodet til 29-åringen også

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer