Knivstikking på Ammerud

- Var et sted de ikke skulle være

Politiet ble møtt av et kaotisk åsted og flere personer som var stukket med kniv. Nå er en mann i 30-åra tiltalt for to drapsforsøk.

KAOTISK: Knivstikkingen på Ammerud utløste en stor politiaksjon. Foto: Berit Roald / NTB
KAOTISK: Knivstikkingen på Ammerud utløste en stor politiaksjon. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Det var dramatiske scener som utspant seg på Ammerud i Oslo i april i fjor. Et vitne på stedet hadde kontaktet politiet angående knivstikking i en leilighet. En omfattende politiaksjon ble satt i gang.

På stedet ble politiet møtt av et uoversiktlig åsted. En skadd person ble funnet utendørs. Vedkommende hadde selv hadde tatt kontakt med forbipasserende og fortalt om knivstikking.

Inne i leiligheten ble to andre funnet kritisk skadd. Kort tid etter ble en mann i 30-åra pågrepet på stedet. Nå er tiltalen mot ham klar.

STOR UTRYKNING: Mange politipatruljer er tilstede i Ammerudveien på Ammerud i Oslo etter en alvorlig voldshendelse. Vis mer

- Gikk inn i leiligheten

- Det stemmer at det er tatt ut tiltale for drapsforsøk på to personer. I dette tilfellet er det ikke snakk om to personer som var på feil sted til feil tid. Tvert imot har de gått inn i tiltaltes leilighet hvor dette skjedde, sier tiltaltes forsvarer, advokat Christian Flemmen til Dagbladet.

Det var på formiddagen den 20. april at hendelsen fant sted. Ifølge tiltalen var skadene for en av de fornærmede livstruende. Forsvareren forteller imidlertid at hans klient har opplevd situasjonen i leiligheten som truende.

- Hvorfor de var på stedet, legger jeg til grunn at de vil forklare seg nærmere om i tingretten. Men det synes for meg klart at de fornærmede var på et sted de ikke skulle være. Tiltalte vil forklare seg om hva som skjedde, og jeg legger til grunn at tingretten vil få et langt mer nyansert bilde enn det tiltalen gir uttrykk for, sier Flemmen.

TO TILTALT: Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot mannen i 30-åra for to drapsforsøk. Foto: Berit Roald / NTB
TO TILTALT: Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot mannen i 30-åra for to drapsforsøk. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

- Ikke rart

Den tiltalte mannen sitter fremdeles fengslet, ett og et halvt år etter hendelsen på Ammerud. Han har fra tidligere flere dommer bak seg, blant annet for vold, trusler, narkotika og ran. Når han i midten av januar inntar tiltalebenken for drapsforsøkene, er det satt av seks dager til rettssaken i Oslo tingrett.

Statsadvokat og aktor i saken, Trude Antonsen, skriver i en e-post at saken ble oversendt fra politiet med innstilling i slutten av juni. Tiltalebeslutning ble så tatt ut i midten av august. Hun legger til at hun ikke er overrasket over forsvarer Flemmens uttalelser om hendelsen.

- At forsvarer opplyser at selvforsvar vil være et tema, syns jeg ikke er rart. Det er en åpenbart en problemstilling i saken og jeg er helt enig med ham i det, skriver Antonsen.

Bistandsadvokat for den ene av de fornærmede, advokat Ørjan Eskeland, sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere innholdet i tiltalen eller saken på nåværende tidspunkt. Det gjør heller ikke advokat Marianne Darre-Næss, som er bistandsadvokat for den andre fornærmede mannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer