Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vår Far i himmelen!»

Dette kan bli Fadervårs nye åpning. Les hele endringsforslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bibelselskapet har bestemt seg for å modernisere ordlyden i Fadervår, skriver avisa Vårt Land. Fra høsten vil det komme flere endringer i den kanskje mest brukte kristne bønnen. 

I tillegg til åpninga, kan den viktigste forandringen skje i den sjette delen: «Led oss ikke lede inn i fristelse». Bibelselskapet mener setningen kan gi inntrykk av at det er Gud som leder inn i fristelse, og dette håper de å unngå ved i stedet å velge formuleringen «Og la oss ikke komme i fristelse».

Fadervår har blitt revidert to ganger tidligere, i 1930 og 1978. Turid Barth Pettersen, leder for Bibelselskapet Forlag, sier det finnes argumenter både for og imot den siste omskrivningen, som ble gjort i desember.

­– Det er ikke vår oppgave å ta fra noen deres Fadervår, men samtidig skal teksten gjøres forståelig for nye lesere, sier Pettersen til Vårt Land.
 

Bibelselskapet tar fortsatt imot innspill på hvordan Fadervår bør framstå. Men sånn det ligger an nå, vil dette bli den nye formen fra november av:

«Vår Far i himmelen! La navnet ditt helliges. La riket ditt komme. La viljen din skje på jorden slik som i himmelen. Gi oss i dag vårt daglige brød, og tilgi oss vår skyld, slik også vi tilgir våre skyldnere. Og la oss ikke komme i fristelse, men frels oss fra det onde. For riket er ditt og makten og æren i evighet. Amen.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media