Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vår felles arv

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkepartis leder Dagfinn Høybråten slår seg drabelig på brystet og ypper til kamp for å redde det kristne verdigrunnlaget i samfunnet. Utgangspunktet er striden rundt den kristne formålsparagrafen i barnehagen. Utdanningsforbundets leder har argumentert mot paragrafen som er i utakt med et moderne flerkulturelt samfunn. Dette har lærerorganisasjonene ment siden paragrafen ble vedtatt i 1975. 30 år seinere tordner nå Høybråten mot lærerorganisasjonene. Ikke bare innebærer Helga Hjetlands syn kritikk av alle barnehageansatte som har praktisert paragrafen, ifølge Høybråten. Det pågår også et formidabelt angrep på hele vår kristne kulturarv fra sterke krefter.I Aftenposten sier Høybråten at det dreier seg om en større analyse der også Dagbladets lederskribenter representerer vranglæren. Vi unnlater som kjent aldri å uttrykke vår motstand mot kristne formålsparagrafer i skole og barnehage når stat og kommune er eier. Vi er i stedet sterke tilhengere av at allmenne rettigheter og tilbud skal virke inkluderende og fremme likeverd og toleranse. Da er ikke en paragraf som påbyr barnehagene å «hjelpe til med å gi barna en oppdragelse i samsvar med kristne grunnverdier» egnet til annet enn å tilrane seg monopolet på universelle grunnverdier som ærlighet, toleranse, rettferdighet og tilgivelse.

Dessuten leser vi partileder Høybråten som ei åpen bok. Med partiet på vei mot sperregrensa er det tilbake til start. Partiets oppgave var lenge å tilføre politikken så mye kristendom som mulig. Men nå vet det hvor godt makten smaker, og Høybråten tolker Carl I. Hagen rett. Det er velgere å hente på å framstille kristne kulturverdier som var de under angrep fra lumske fiender. Hagen peker på ekstremistene innenfor islam. Høybråten peker på sekulære krefter og Dagbladet som står for et liberalt, radikalt og åpent samfunn som praktiserer full ytringsfrihet og der religion er en privatsak.

Over hele Europa og i USA foregår en polarisering mellom både religioner og livssyn uten at vår kristne kulturkrets har noen grunn til å frykte utslettelse. Høybråten nører opp under disse motsetningene når han ikke vil akseptere andre syn enn sitt eget som han kaller vår felles arv.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media