DØDE: En 32 år gammel mann døde natt til i dag, etter at han ble slått ned utenfor dette huset da han klagde på festbråk i Apalveien i Askim natt til søndag. To menn er siktet og framstilles for varetektsfengsling i dag. Foto: John T. Pedersen/DAGBLADET
DØDE: En 32 år gammel mann døde natt til i dag, etter at han ble slått ned utenfor dette huset da han klagde på festbråk i Apalveien i Askim natt til søndag. To menn er siktet og framstilles for varetektsfengsling i dag. Foto: John T. Pedersen/DAGBLADETVis mer

- Var fest i huset hele uka

Mann (32) døde etter å ha blitt slått ned da han klagde på bråket. To menn er siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om denne saken? Tips oss på telefon 24 00 00 00, epost 2400@db.no eller mms/sms 2400.

MYSEN/OSLO (Dagbladet): To menn i begynnelsen av 20-årene er siktet for grov vold med døden til følge, etter at en 32 år gammel småbarnsfar fra Askim døde natt til mandag.

De to skal uprovosert ha slått ned mannen, som var formann i velforeningen, da han klaget på festbråk i Apalveien natt til søndag. Politiet fikk melding klokka 00.15. 

32-åringen ble erklært død på Oslo universitetssykehus klokka 01.10 natt til mandag.

Nabo Ståle Nagel-Alne bor noen hus bortenfor åstedet. Han forteller at kona og han hadde lagt seg i tolvtiden på kvelden, og at de hørte høylytte stemmer i gata.

- Vi hørte ikke om det var krangling, eller om det bare var noen som snakket veldig høyt. Det var først da helikopteret landet at vi forsto at noe hadde skjedd, sier Nagel-Alne.

- Fest en hel uke Ifølge naboer skal det ha vært fest i huset hele uka.

- Man var vel kanskje begynt å gå litt lei av det hele. Det var også en ungdomsgjeng som spant med bil ut på veien her, sier Nagel-Alne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nagel-Alne sier han selv ikke kjente personene som holdt festen, men de to siktede var på besøk i huset.

- Det er veldig synd det som har skjedd. Det er i praksis tre familier som er ødelagt. Både familien til den som døde, og familien til de to som gjorde dette, sier Nagel-Alne.

- Vi flyttet fra Oslo for å komme vekk fra alt bråket i byen, og så skjer dette, sier Nagel-Alne.

Ber om fire uker i varetekt Politiadvokat Nora Ingebrigtsen ved Follo politidistrikt sier at de to siktede trolig har gått løs på 32-åringen i fellesskap, og at det skal ha vært uprovosert.

De to siktede blir framstilt for varetektsfengsling i Heggen og Frøland tingrett i Mysen i dag.

- Vi vil be om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, og i to av ukene ber vi om full isolasjon, sier politiadvokat Nora Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen vil ikke kommentere hva de to siktede har forklart i avhør. Hun vil heller ikke fortelle om de er kjent for politiet fra før.
— Jeg vil ikke kommentere hvordan de stiller seg til siktelsen, eller hva de har forklart om det som skjedde. Så langt i etterforskningen er det ikke noe som tyder på at flere vil bli siktet i saken, sier politiadvokaten til NTB.