Vår for våpnene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Nylig kom det en jubelmelding fra Moskva om at Russland nå hadde satt en ny rekord. Det gjaldt eksport av våpen. Den største mottakeren av russiske våpen denne gangen var India. Nylig kom det en annen rapport fra Washington om at USA nå i denne måneden skal sette i gang forskning på nye, mindre atomvåpen som kan trenge dypt ned i bakken.
  • Med andre ord opplever våpenindustrien, både den konvensjonelle og den kjernefysiske, en ny vår. Og de som ønsker seg en nedrustet verden, må innse at veien mot målet er blitt svært mye lengre. Krav om rustningskontroll overdøves akkurat nå totalt av lydene fra krigen i Midtøsten og krigen mot terrorisme. Muligheten for en atomvåpenfri verden, slik stormaktene har lovet, er nå meget liten. Tvert imot synes det mer mulig at prøvesprengninger av atomvåpen vil bli tatt opp igjen, og at nye land finner det nødvendig å skaffe seg slike våpen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer