Var forelsket i 12-åring

En 42 år gammel oslokvinne erkjente i går å ha hatt et seksuelt forhold til en mindreårig nabogutt i to perioder over tre år. - Jeg ble forelsket i ham, sa kvinnen i gårsdagens vitneprov i Oslo byrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da forholdet startet, var gutten bare tolv år gammel. Forholdet resulterte i et nå fem år gammelt barn.

Aktor Kim Sundet la ned påstand om to års ubetinget fengsel for kvinnen, mens den nå 21 år gamle mannens bistandsadvokat, Lena Ødegaard, framstilte krav om oppreisning på kroner 100000 for tapt utdanning, svekket livskvalitet og sykdom. At det ble barn av forholdet, anser aktor som skjerpende.

I retten vedgikk kvinnen å ha hatt sex med gutten fem ganger i løpet av tre år fra han var 12 år. 21-åringen bekrefter de fem tilfellene, men hevder det var langt flere av dem.

- Voksen

- Han var veldig voksen for alderen. Vi kunne snakke om alt mulig, sa hun i sitt vitneprov.

- Voksen? Også fysisk? spurte aktor.

- Det husker jeg ikke.

Kvinnen sa i Oslo byrett at hun angrer på det som har skjedd, men at det hendte fordi hun fikk sterke følelser for gutten. Hun klarte rett og slett ikke si nei til ham.

- Han sa han elsket meg, og jeg var vel forelsket i ham, sa kvinnen.

Kvinnens forsvarer, Cecilie Nakstad, krevde på sin side så mild straff som mulig.

- Dette var ikke tvang, sa hun. Den første seksuelle kontakten hun har erkjent, skjedde seinsommeren 1992. Da var fornærmede tolv år gammel og overnattet i kvinnens hjem.

- Det var han som tok initiativet, hevdet 42-åringen i retten. De to skal forut for dette bare ha kysset. Den fornærmede hevdet i sin forklaring at det var kvinnen som hele tida tok initiativet.

Det neste tilfellet hun innrømmet fant sted på høsten. Denne gangen fant sexen sted hjemme i kvinnens ekteseng mens mannen var borte.

Etter dette skal de to ha hatt sex to ganger. Begge gangene i lasterommet på familiens varebil - utenfor en fornøyelsespark. Begge gangene sov hennes to barn i framsetet.

Pause

Etter dette tok forholdet en pause fram til 1995.

Fram til sankthans 1995 fortsatte gutten å omgås familien, men bare på et vennskapelig plan. Etter en borettslagsfest ble kvinnen igjen hjemme mens mannen hennes gikk på byen. Gutten, som på dette tidspunktet var 15 år gammel, skulle egentlig være barnevakt. Dermed ble hun alene med ham. Ifølge kvinnen utviklet dette seg ikke til samleie, men det skjedde seinere samme sommer. I april 1996 fødte den 42 år gamle kvinnen en velskapt sønn.

Dom i saken faller fredag.

<B>LETTET:</B> 21-åringen uttrykte lettelse over at den 42 år gamle overgriperen innrømmet at det var hennes egen feil. Til høyre hans bistandsadvokat Lena Ødegaard.