Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vår første by

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag mottar statsminister Kjell Magne Bondevik et brev fra fire framtredende internasjonale arkeologer med oppfordring om at det store Kaupang-prosjektet blir sikret midler til å sluttføre analyse- og publiseringsfasen. Det dreier seg om fem millioner kroner i tillegg til de nitten millionene som allerede er skaffet til veie, fordelt over åra 2003- 2006. Underskriverne er utgravingsledere fra Dublin, York og Birka og er sammen med en dansk professor medlemmer av Kaupang-undersøkelsens råd. De plasserer Kaupang-funnene blant de viktigste bidragene til å kaste lys over byutviklingen i Norden i tidlig middelalder.

Kaupang-utgravingen er en norsk storsatsing innenfor moderne arkeologi, og det er vesentlig at den fullføres. Den har ikke bare vitenskapelig interesse, men må også ses som et framtidig interessant undervisningssenter og turistmål. Vi ser det som en selvfølge at regjeringen finner plass for en slik bevilgning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media