- Vår frykt blir stadig sterkere

Et halvt år har gått siden Tom Hagen ble løslatt fra varetekt. - Etter vår mening står politiets sak enda svakere i dag enn den gjorde da, sier hans advokat Svein Holden.

SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen er fortsatt ikke funnet, over to år etter at hun forsvant. Foto: Privat
SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen er fortsatt ikke funnet, over to år etter at hun forsvant. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er beskrevet som Norges mest undersøkte åsted, det mørkebrune huset på Fjellhamar. Ekteparet Hagens enebolig har i måned etter måned vært finkjemmet etter spor, fram til milliardæren Tom Hagen selv fikk flytte hjem igjen i slutten av september. Siden har det vært stille ved huset innerst i Sloraveien.

Som Dagbladet tidligere har omtalt, jobber politiet sakte, men sikkert med å samle nok bevis til en tiltale mot Tom Hagen. En tiltale 70-åringen og hans forsvarer mener er langt unna å bli en realitet.

MYSTISK BIL: Øst politidistrikt etterlyser en bil i Hagen-saken. Opptaket er gjort morgenen 31. oktober 2018. Video: Politiet Vis mer

Den 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, slapp milliardæren ut fra varetekt. Da var ti dager bak murene passert. Ei tid han til sine nærmeste har beskrevet som belastende på grunn av isloasjonen han satt i.

Nå, et halvt år seinere, skriver Hagen og hans forsvarer, advokat Svein Holden, følgende til Dagbladet i en e-post:

- Politiets tanker om mulig motiv fikk ikke gjennomslag i Eidsivating lagmannsrett, noe som medvirket til at Tom Hagen ble løslatt. Etter vår mening står politiets sak enda svakere i dag enn den gjorde da.

LØSLATT: Advokat Svein Holden på vei inn i Oslo fengsel for å hente Tom Hagen, dagen milliardæren ble løslatt. Foto: Fredrik Hagen / NTB
LØSLATT: Advokat Svein Holden på vei inn i Oslo fengsel for å hente Tom Hagen, dagen milliardæren ble løslatt. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Frykten forsterkes

Familien har ikke mistet håpet om å få svar på hva som skjedde med deres kone, mor og bestemor. Over to år har gått siden 68 år gamle Anne-Elisabeth forsvant fra sitt hjem.

En av Norges mest omfattende politietterforskninger ble satt i gang. 749 dager seinere jobber flere titalls personer fortsatt for fullt med å oppklare mysteriet. Fremdeles har ingen kunnet svare på de viktigste spørsmålene - hva skjedde med milliardærens kone og hvem står bak.

Advokat Holden beskriver en vond og vanskelig situasjon for familien som sitter igjen uten svar, og med en drapssiktelse hengende over seg.

- Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet i to år. For hennes nærstående er det vondt å ikke vite hva som har skjedd med henne. For Tom Hagen har det vært utrolig krevende å bli siktet for ugjerningen, og vår frykt for at politiet ikke vil finne Anne-Elisabeth og gjerningspersonene, blir stadig sterkere, skriver Holden i e-posten til Dagbladet.

Vil ikke kommentere

Politiet gikk i slutten av oktober ut med ny informasjon om hvordan de har jobbet for å oppklare det de mener er en drapssak. Da kom det fram at de har kartlagt 122 steder i jakta på Anne-Elisabeth Hagen. Ingen av disse har gitt noen svar.

Mangelen på funn har imidlertid ikke svekket politiets håp om å komme til bunns i saken. Til tross for omfattende ressursbruk for å finne den savnede, mener ikke politiet at det er en avgjørende brikke i saken at hun blir funnet.

MULIGE FUNN: Disse små, blågrønne flekkene kan indikere at politiet har funnet nye blodspor i Tom Hagens bolig i Sloraveien 4. Foto: NTB Scanpix / Reporter: Marie Røssland Vis mer

- Vi mener det er mulig å få noen dømt i denne saken uten å finne et lik, og vi er ikke avhengig av å finne Anne-Elisabeth for å få til det, men det er klart det er mye vanskeligere, sa politiinspektør Agnes Beate Hemiø til i slutten av oktober.

Dagbladet har spurt politiet om de har noen kommentar til advokat Holdens uttalelser, om at de anser saken mot Tom Hagen som svekket og at familiens frykt for en manglende oppklaring blir stadig sterkere.

- Politiet har ingen kommentarer til spørsmålene, sier politiinspektør Hemiø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer