HJEMMERAN:  Minst tre ranere tok seg inn i en leilighet på Vålerenga og ranet et samboerpar. Mannen ble sendt til legevakta med slagskader. Foto: Andreas Arnhoff
HJEMMERAN: Minst tre ranere tok seg inn i en leilighet på Vålerenga og ranet et samboerpar. Mannen ble sendt til legevakta med slagskader. Foto: Andreas ArnhoffVis mer

- Var full av blod i ansiktet og manglet tenner

Men ransoffer (22) vil ikke si noe om hvem voldsmennene er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ingen er så langt pågrepet etter hjemmeranet i Oslo tidligere i dag.

- En av de fornærmede sitter fortsatt i avhør. Vi har ingen konkrete mistenkte, sier vakthavende jurist ved Grønnland politikammer Wenche Granøien til Dagbladet.

Ifølge politiet har ikke de fornærmede villet si noe om hvem gjerningsmennene kan være.

- Nei, det vil de ikke, bekrefter Granøien.

Det var like etter klokken 12 i dag at minst tre personer tvang seg inn i privatboligen i Strømsveien på Vålerenga.

- Mannen i huset ble tapet, slått og truet med pistol. Han har fått slagskader. Samboeren i huset har sjokkskader, fortalte operasjonsleder Olaf Erdal ved Oslo politidistrikt tidligere i dag.

Dagbladet har snakket med en av fornærmedes naboer. Vedkommende forteller at han hørte bråk og bankelyder inne fra boligen.

- Jeg trodde at de drev med noe oppussing eller kranglet. Jeg skjønte ikke at det var noe alvorlig, sier han.

Da han litt senere var på vei til bussen hørte han naboen rope i bakgården.

- Han var full av blod i hele ansiktet og flere av tennene manglet. I tillegg hadde han noe sølvaktig teip på hånda. Jeg spurte om han hadde ringt politiet, men det hadde han ikke, så da gjorde jeg det, forteller naboen.

Det har vært flere hjemmeran i Oslo de siste par årene der ofrene har vært personer av utenlandsk opprinnelse som oppbevarte store verdier hjemme, men ofrene i dette ranet er av norsk opprinnelse, ifølge NTB. Politiet ønsker ikke å kommentere om de tilhører noe spesielt miljø.