Storbritannia:

Var gravid - ble gravid

Tvillingene ble unnfanget med tre ukers mellomrom.

STØRRELSEFORSKJELL: Selv om barna ble født på samme dag, er det en betydelig forskjell mellom Noah (t.v.) og Rosalie da de ble unnfanget på forskjellige datoer. Foto: SWFTtwins / NTB

STØRRELSEFORSKJELL: Selv om barna ble født på samme dag, er det en betydelig forskjell mellom Noah (t.v.) og Rosalie da de ble unnfanget på forskjellige datoer. Foto: SWFTtwins / NTB

Vis mer
Publisert

39 år gamle Rebecca Roberts fra Wiltshire vest for London fikk seg muligens en enda større overraskelse enn de aller fleste gravide kvinner, da hun var inne på den rutinemessige 12-ukerskontrollen.

Det viste seg nemlig at hun var gravid - på nytt.

RAMPETE: De to år gamle tvillingguttene fra New York, hadde tilsynelatende lagt seg for kvelden. Et videokamera på installert på soverommet, viser noe helt annet. Video: Jukin / AP Vis mer

- Jeg hadde nettopp hatt en samtale med sonografen om min forrige ultralyd, så hun var klar over at jeg bare hadde en baby inne i magen, men så ble hun helt stille. Jeg trodde noe forferdelig hadde skjedd fordi hun ikke sa noe, men så tittet hun på meg og sa at jeg ventet tvillinger, sier den nybakte moren til The Independent, som er bare ett av mange mediehus verden rundt som har omtalt fenomenet.

Trodde ikke det var mulig

Roberts trodde ikke at det som hadde skjedd kunne være mulig. Nærmere undersøkelser viste nemlig at det var gått tre uker mellom unnfangelsen av de to barna.

- Jeg visste ikke at det var mulig å bli gravid på nytt igjen, mens jeg allerede var gravid, sier moren til CNN.

Fenomenet, som omtales som en superfetasjon, skal være ekstremt sjeldent, og det er dokumentert mindre enn ti liknende tilfeller verden rundt hos mennesker verden rundt.

- Det skjer bare ikke, sier barnemorens lege David Walker til Washington Post og legger til at han tok flere ultralydbilder for å være på den sikre siden.

Instagram-kjendiser

Etter at moren hadde kommet over sjokket fra ultralyden, valgte hun sammen med mannen Robert å opprette en Instagram-profil for tvillingene.

Der har barna, som begge ble født ved hjelp av keisersnitt i september, i skrivende stund over 62 000 følgere.

- Vi vil at folk skal få en mulighet til følge oppveksten deres. Mirakler kan skje, og mine barn er et bevis på det.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer