- Vår gudegitte rett å slå barn

Åndelig veileder Einar Engøy i Churches of Christ forsvarer å slå barn.

FORSVARER VOLD MOT BARN: Einar Engøy sier at makthaverne i dag ikke har noe begrep om guddommelig rett. Han forsvarer at barn kan bli fysisk straffet av sine foreldre. Foto: 
Vidar Dons Lindrupsen
FORSVARER VOLD MOT BARN: Einar Engøy sier at makthaverne i dag ikke har noe begrep om guddommelig rett. Han forsvarer at barn kan bli fysisk straffet av sine foreldre. Foto: Vidar Dons Lindrupsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fortvilt far: Ble fratatt barna etter å ha fulgt råd fra menigheten

Pårørende: - De skal rise barna med «kjærlighet» og et redskapTROMSØ/OSLO: Flere norske kristensamfunn tilknyttet Churches of Christ i Norge har medlemmer som slår barna sine på anbefaling fra andre av sektens medlemmer og lederskap. Det hevder flere som har vært på innsiden av sekten eller kjenner medlemmer godt.

Barn i menighetene Menighetens avdeling i Skedsmo utenfor Oslo har 20 medlemmer, hvorav fire barn, ifølge leder og bibellærer Einar Engøy (79).

Engøy har vært medlem i Churches of Christ siden 1972 og ledet laget på Skedsmokorset siden den gang. Han mener fysisk avstraffelse er en kjent sak i kristensamfunnene som er tilknyttet Churches of Christ i Norge og at politikere og politi ikke har noe de skal ha sagt.

- Det er en guddommelig rett å kunne utøve fysisk avstraffelse. Makthaverne i dag har ikke noe begrep om guddommelig rett, sier Engøy til Dagbladet.

Det finnes flere andre menigheter på Vestlandet. Alle menigheter er selvstyrte og flere har aktive barnefamilier. Engøy anslår at det totale medlemstallet i Norge er under 50 personer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer