Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Var Henri verdens tøffeste mann?

Akrobaten som balanserte over Alpene, Grand Canyon og Niagara Falls døde tredje juledag.

TØFF MANN: Her går Henri Rechatin over Saint-Remy sur Durolle i Frankrike. Bildet er fra 1967, da han tok verdensrekord i linedansing på tid. Rechatin døde tredje juledag. Han ble 82 år gammel. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
TØFF MANN: Her går Henri Rechatin over Saint-Remy sur Durolle i Frankrike. Bildet er fra 1967, da han tok verdensrekord i linedansing på tid. Rechatin døde tredje juledag. Han ble 82 år gammel. Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han er hyllet som verdens beste akrobat.

Til tross for at Henri Rechatin store deler av livet gjorde halsbrekkende stunts - blant annet over Alpene, Grand Canyon og Niagara Falls - døde han udramatisk som 82-åring.

Kjent akrobat Det opplyser ordfører Maurice Vincent i hjembyen St. Etienne til nyhetsbyrået AP.

Du har garantert sett bilder eller video av akrobatens stunt.

Et av hans mest kjente stunts er når han balanserer en stol på toppen av to glass, som igjen er plassert på en annen stol. På YouTube kan du se han gjennomføre stuntet som 66-åring på hustaket av det nå nedlagte Rossiya-hotellet ved Den røde plass i Moskva.

I hjemlandet Frankrike er Rechatin mest kjent for at han tilbrakte seks måneder på en kabel over en butikk i hjembyen. Han har også gått Frankrike rundt på stylter.

Nektet og truet med tiltale Rechatin møtte ikke bare åpne armer da han skulle utføre sine stunts. Ifølge en oversikt over våghalser som har utført stunts over Niagara Falls ble Rechatin en rekke ganger nektet og til og med truet med tiltale dersom han gjennomførte noen av planene.

Blant annet skal han, kona og motorsyklisten Frank Lucas ha begynt å krysse en kabel som vanligvis holder en taubane i en motorsykkel-konstruksjon. Lucas var en langt mindre erfaren akrobat enn Rechatin og midt i stuntet begynte det bakerste hjulet å skli. Rechatin skal deretter ha festet motorsyklen med tau og fått den over til den andre siden.

Der ventet politiet, og Rechatin ble pågrepet for å utføre farlige stunts. Han ble aldri formelt siktet.