Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vår humor er intelligent

Norges teiteste sommerrevy? Det må da være Herodes Falsk (43) og Tom Mathisen (44) sin «Synder igjen»-forestilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nei, nei, nei, svarer Falsk og Mathisen. Vår humor er intelligent. Vi ligger mange hakk over alle de andre, hevder de. Og klør seg litt i skrittet.

Det er onsdag kveld og det begynner å nærme seg showtime på Centralteateret i Oslo. Bak scenen gjør to middelaldrende herremenn seg klare til sitt show nummer 16 denne sommeren. Den ene hopper manisk rundt på golvet mens han stapper truser på innerlomma. Den andre roper høyt og ler hysterisk.

Sexfikserte

Noen minutter tidligere har begge sittet kultivert på hver sin stol og samtalt over alvorlige temaer. Men så tusler de inn i sin felles garderobe. Kaster den sivile habitten. Drar på seg klovnebuksene og de smakløse dressjakkene. Og blir «gærne».

- Vi har kjent hverandre siden vi var sju år gamle. Nesten 40 år seinere er vi fortsatt ute og leker sammen, sier Falsk.

Han er nå i gang med å bedrive fotsoneterapi på seg selv. Til det har han tatt i bruk en trommestikke.

- Konsentrasjonen ligger her, sier Falsk og borer stikken inn i stortåa.

Under mottoet «la alle de andre bli voksne» turer Falsk og Mathisen videre med sine groviser og sine sexfikserte sketsjer denne sommeren. Likefullt påstår de altså at de driver med intelligent humor.

- Vi kødder med tabuer som sex. Vi driver gjøn med samlivsproblemer. Folk kjenner seg igjen i mange av poengene våre. Derfra til dårlig trusehumor er det et langt sprang, mener de.

Falsk og Mathisen hevder også at de ligger mange skritt (!) foran de resterende aktørene på vår hjemlige revyscene.

- Den tradisjonelle revyen døde i 1960. Det har man innsett i alle andre land enn Norge. I utlandet er det vår form for revy som er den rådende, uttaler Mathisen.

Det gode selskap

På Centralteateret har ikke Falsk og Mathisen spilt på over 15 år. Den gangen var det sammen med Jahn Teigen i Prima Vera. Både «Fisle Narrepanne i Tyrol» og «Fantomets glade bryllup» ble satt opp her. Men særlig mer respekterte har ikke de to blitt siden sist gang de gjestet teateret.

- Vi hører nok ikke helt hjemme i det gode selskap. Men på den annen side har vi ikke så altfor stort behov for å bli akseptert heller. Vi har i alle år fått råd om å bli streitere, men det har vi aldri brydd oss om.

I minuttene før teppet faller går Falsk og Mathisen gjennom en del enkle ritualer.

- Jeg må pusse tenna, sier Falsk.

- Jeg er nødt til å file neglene, sier Mathisen.

I tillegg må begge ha seg en dotur. Innen de er ferdige med det har klokka blitt ni og publikum venter i salen. Hvem som er mest forventningsfulle - publikum eller klovnene - er ikke godt å si.

- Det er bare én ting her i livet som er bedre enn å høre latterbrøl fra salen, sier Falsk med stjerner i øya.

- Jepp, og det er å høre dem skrike, sier Mathisen.