Var i ferd med å flytte

Stavanger kommune skal ta over bankbygget som huser Norsk Kontantservice.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stavanger-filialen til Norsk Kontantservice (NOKAS) ble utsatt for et usedvanlig brutalt ran i dag tidlig. Det kom til skuddveksling mellom politi og ranere, og en politimann ble skutt og drept.

- Vi kan ikke kommentere hvorvidt raneren kom seg unna med penger eller annet utbytte, sier styreleder Thomas Tangstrøm i Norsk Kontantservice AS til Dagbladet.no.

- Vi kan ikke kommentere noe som helt angående ranet, legger han til.

- Det eneste jeg kan si er at flere av våre ansatte var på jobb da ranerne slo til, sier direktør for NOKAS i Stavanger, Kirsti Mauritzen.

NOKAS bekrefter at ingen av deres ansatte kom fysisk til skade under ranet.

Håndterer kontanter

NOKAS er eid av Norges Bank og seks andre banker og bankgrupper, og er Norges ledende innen kontanthåndtering.

- Vi samler inn og transporterer kontanter, for eksempel til og fra minibanker, og vi kvalitetskontrollerer sedler og mynter, sier Tangstrøm.

NOKAS' styreleder vil ikke kommentere hvorvidt ranet var knyttet til transport eller oppbevaring av penger.

- Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte noe, men det sier seg selv at det foregår mange pengetransporter til og fra våre virksomheter.

I ferd med å flytte

Det er Norges Bank som inntil nylig har eid lokalene til NOKAS i Stavanger.

- Norges Bank har ingen ansatte i Stavanger, men vi leier ut lokaler til Norsk Kontantservice, sier informasjonsdirektør Paul Henrik Poulsson i Norges Bank til Dagbladet.no.

NOKAS er i øyeblikket i ferd med å flytte fra Norges Bank-bygget. Bygget er solgt for 29 millioner kroner til Stavanger kommune, som etter planen skal ta over lokalene i juni.

- De skulle flytte ut. Vi skulle overta bygget i juni, sier rådmann Ole Hetland til Dagbladet.no.

Norges Bank-bygningen er rundt 3000 kvadratmeter stor, og ligger rett ved Domkirken i sentrum av byen. Kommunen planlegger å bruke huset som kulturbygg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer