+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Var i mange år nummer to på FBIs «Most wanted»-liste, bak Osama bin Laden

James «Whitey» Bulger holdt Bostons underverden i et jerngrep i 30 år.

ETTERSØKT: Bilder av Jamens J. «Whitey» Bulger etter at han ble arrestert i Boston i 1953. På 90-tallet havnet Boston-gangsteren på den beryktede «Ten most wanted»-lista til FBI. Foto: FBI HANDOUT / AP / NTB SCANPIX
ETTERSØKT: Bilder av Jamens J. «Whitey» Bulger etter at han ble arrestert i Boston i 1953. På 90-tallet havnet Boston-gangsteren på den beryktede «Ten most wanted»-lista til FBI. Foto: FBI HANDOUT / AP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): James «Whitey» Bulger holdt gjennom 30 år Bostons underverden i et jerngrep.

Nå sitter den mangeårige nummer to-mannen fra USAs «Most wanted» på tiltalebenken.

83-åringen er iført olabukser og hvite joggesko, og den tilsynelatende trivelige bestefarstypen med grått skjegg og stålbriller hilser vennlig på juryen.

Rent umiddelbart kan det være vanskelig å tro på at det var denne karen som ga ordre til minst 19 brutale drap, og som kontrollerte mesteparten av all narkoomsetting, utlån til ågerrenter og ulovlig gamling i den amerikanske millionbyen Boston.

FBI-samarbeid

Han skjøt seg på 70-tallet opp til å bli leder for den fryktede Winter Hill Gang. Den irske banden tok innersvingen på de italienske konkurrentene gjennom et intimt samarbeid med FBI.