Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Var i telefonsamtale dagen hun forsvant

Skal være det siste sikre livstegnet fra Anne-Elisabeth Hagen.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG skal Anne-Elisabeth Hagen, som antas å være kidnappet fra sitt eget hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor, ha vært i en telefonsamtale tidlig på dagen.

Politiet mener at hun ble bortført fra boligen på morgenen eller formiddagen denne dagen. Da hennes milliardærektemann Tom Hagen (68) kom hjem noen timer seinere, skal han ha funnet et trusselbrev med et løsepengekrav på 9 millioner euro.

SAVNET: Anne- Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober i fjor. Politiet mener hun er kidnappet. Foto: Privat og Lars Eivind Bones / Dagbladet
SAVNET: Anne- Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober i fjor. Politiet mener hun er kidnappet. Foto: Privat og Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Politiet ønsker ikke å bekrefte opplysningene om det som skal være det siste sikre livstegnet fra den savnede kvinnen på halloween i fjor.

Politiet gikk ut offentlig med informasjon om saken først i går, 70 dager etter at hun forsvant. Politiet har ingen mistenkte, og vet ikke hvor kvinnen befinner seg.

I dag slapp imidlertid politiet to videoklipp fra utenfor milliardær Tom Hagens arbeidsplass på morgenen 31. oktober.

24 viktige minutter

Videoklippene kan være svært sentrale i den mystiske forsvinningen av hans kone Anne-Elisabeth Hagen (68).

Klokka 07.36 denne morgenen kommer en person gående fra venstre mot høyre i bildet utenfor industriområdet Futurum i Lørenskog, der Tom Hagen jobber.

Personen, som antas å være en mann, snur og går tilbake.

Lokalene ligger omkring fire kilometer fra Hagen-parets hjem på Fjellhamar.

24 minutter etter - nøyaktig klokka 08.00 på morgenen - har videokameraet fanget opp en person som enten kan være identisk med den første, eller være en annen person.

Frykter overvåkning

Politiet mistenker at personen eller personene driver spaning mot Tom Hagen og hans arbeidsplass, og at milliardæren kan ha blitt spanet på og kartlagt kort tid før den antatte bortføringen av kona.

Videobildene er nå derfor av stor interesse for politiet, som ønsker tips om hvem personene kan være.

- Vi ønsker å komme i kontakt med denne personen, sier Tommy Brøske, etterforskningsleder i Øst politidistrikt.

- Med et slikt scenario, med en bortføring og med den bakgrunnen vi snakker om her, kan vi ikke utelukke at familie, eiendom og arbeidsplass har blitt overvåket i forkant, sier Brøske til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!