Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Var ikke der for å provosere

Da bilen ble angrepet av demonstranter, fikk Benyamin Kökyer (35) og familien beskjed om å gjemme de tyrkiske flaggene.

DEMONSTRASJONEN I OSLO: Det var et barn i bilen som ble omringet av sinte demonstranter. Alt ble filmet fra innsiden. Video: privat Vis mer

I en tidligere utgave av denne artikkelen karakteriserte Dagbladet demonstrasjonene mot Tyrkias invasjon i nordlige Syria og president Recep Tayyip Erdogan for «antityrkiske». Etter en ny overveielse har Dagbladet bestemt seg for å endre dette.

Lørdag ettermiddag oppsto det voldsomme sammenstøt mellom demonstranter flere steder i Oslo. To personer ble sendt til legevakta, mens totalt sju personer ble pågrepet.

De første sammenstøtene fant sted utenfor den tyrkiske ambassaden på Briskeby etter at den pro-tyrkiske demonstrasjonen var over, og demonstrasjonen mot Tyrkias invasjon av kurdiske områder nord i Syria begynte.

En av de første dramatiske videoene fra stedet var av en bil som ble angrepet av demonstranter. I forbindelse med hendelsen treffer bilen tilsynelatende en demonstrant som er mot Tyrkias invasjon.

DEMONSTRASJONER: Det ble slåsskamp i Oslo sentrum da demonstranter barket sammen. Justisminister Jøran Kallmyr mener det er et brudd på tillitsforholdet. Video/reporter: Jesper Nordahl Finsveen Vis mer

- Ikke bevisst

Lørdag kveld forteller Benyamin Kökyer (35), som var sjåføren av bilen, til Dagbladet at det ikke var meningen å kjøre på demonstranten.

- Det var ikke en bevisst handling fra min side. Jeg forsøkte bare å komme meg hjem, sier Kökyer til Dagbladet.

På en video fra innsida av bilen kan man tydelig se et tyrkisk flagg. Man kan også høre en politibetjent be ham om å legge vekk flagget.

35-åringen nekter for å ha forsøkt å provosere demonstrantene.

- Jeg var ikke der for å provosere noen. Både jeg og de andre hadde flagg. Jeg var bare på tur hjemover.

Kökyer uttalte seg først til NRK.

Kontaktet av politiet

I løpet av lørdagen har sjåføren vært i kontakt med politiet. Det bekreftet operasjonsleder Gjermund Stokkli overfor Dagbladet tidlige på kvelden. Det var først gjennom mediene at politiet ble klar over hendelsen.

- En bil og bilfører har meldt seg til politiet, sa Stokkli i 18-tida.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media