Var ikke edru- slapp fengsel

Retten fant 22-åringen skyldig i sex-overgrep av ei 15 år gammel jente mens hun sov, men dommerne mente tiltalte ikke ville begått handlingen hvis han hadde vært edru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dermed reduserte de jentas oppreisningsbeløp med 10 000 kroner og lot mannen slippe å sone.

I dommen fra Vinger og Odal herredsrett som ble avsagt denne uka, slås det fast at beruselse ikke er straffriende.

«Tiltaltes handling har imidlertid klart preg av å være en enkeltstående handling, og som han ikke ville gjort i edru tilstand. Han framsto i retten som en meget enkel, beskjeden og noe umoden person», skriver dommeren.

Vennefest

22-åringen tilhører samme vennegjeng som offeret. I retten forklarte hun at tiltaltes søster var hennes bestevenninne. 17.oktober 1998 var vennene samlet i leiligheten til ei av jentene i gjengen. 15-åringen ble full og la seg på en madrass på soveromsgulvet.

Retten har funnet det bevist at 22-åringen utpå natta etter at de andre festdeltakerne forlot leiligheten, skal ha gått inn på soverommet. «Mens hun fortsatt sov, har han tatt av henne trusen, lagt seg oppå ryggen hennes og ført sin penis inn mellom hennes lår inntil han fikk sædavgang. Det er ikke bevis for at samleie har funnet sted», heter det i dommen.

Redusert straff

22-åringen ble dømt etter straffelovens paragraf 193, «for å ha hatt utuktig omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner var ute av stand til å motsette seg handlingen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer