- Var ikke et «monster»

Moren og bestefaren til Salvador Ramos (18), som er mistenkt for å ha stått bak skolemassakren på Robb Elementary i Texas tirsdag, var ikke klar over at den unge mannen hadde gått til innkjøp av våpen.

MISTENKT: Salvador Ramos (18) er mistenkt for å ha stått bak den verste skolemassakren i USA på ti år, hvor 21 mennesker så langt er bekreftet døde. Ramos ble selv skutt og drept av en tjenesteperson fra USAs grensekontroll. Foto: Texas DPS
MISTENKT: Salvador Ramos (18) er mistenkt for å ha stått bak den verste skolemassakren i USA på ti år, hvor 21 mennesker så langt er bekreftet døde. Ramos ble selv skutt og drept av en tjenesteperson fra USAs grensekontroll. Foto: Texas DPS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag rundt klokka halv tolv lokal tid tok Salvador Ramos (18) seg inn på barneskolen Robb Elementary School i Uvalde i Texas og skjøt, etter det vitner forteller, tilfeldig rundt seg. Han skal ha vært bevæpnet med ei rifle og et håndvåpen, og ikledd beskyttelsesutstyr.

Før 18-åringen ankom skolen, skal han ha skutt bestemora si. Hennes tilstand skal nå være stabil. Ifølge ABC News bodde Ramos hos besteforeldrene de siste månedene på grunn av en krangel med moren.

19 elever og to lærere er bekreftet omkommet etter masseskytingen. Ytterligere 17 personer skal ha blitt såret, inkludert tre politimenn.

Kunne bli aggressiv

Den mistenkte gjerningspersonen ble selv skutt og drept av en tjenesteperson fra USAs grensekontroll.

ABC News har vært i kontakt med Ramos' mor, Adriana Reyes, som forteller at hun ikke var klar over at sønnen hadde gått til innkjøp av våpen.

USA: Tirsdag 24. mai tok Salvador Ramos seg inn på en barneskole i Uvalde, Texas. Video: Reuters / Facebook / Twitter. Vis mer

Ramos ble 18 år den 16. mai, og en kilde til den NBC-eide TV-stasjonen KPRC-TV har uttalt at Ramos allerede dagen etter, 17. mai, kjøpte sin første AR15-rifle.

- Jeg hadde en urolig følelse noen ganger, og tenkte «hva driver du med?», sier moren til nyhetsnettstedet.

Hun sier også at sønnen ikke var et «monster», men at han kunne bli aggressiv.

- Vi har alle et raseri, og noen har mer enn andre, legger moren til, og understreker at hun har dyp sympati for barna som ble drept og deres foreldre.

- Liker ikke våpen

Tidligere kamerater av Ramos, Santos Valdez og Stephen Garcia, har til Washington Post beskrevet vedkommende som en snill og beskjeden gutt, men at oppførselen hans ble mer grenseoverskridende i takt med stadig mer mobbing.

- Det har fortsatt ikke sunket inn, sier bestefaren, Rolando Reyes, til avisa.

Han skal heller ikke ha vært klar over at barnebarnet nylig hadde kjøpt våpen.

- Jeg liker ikke våpen. Jeg kan ikke være rundt våpen, sier han til ABC News.

Til avisa sier han at han ville rapportert våpnene til myndighetene dersom han visste om dem.

Det var en nabo som varslet ham om hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer