- Var ikke innblandet i grov kriminalitet

Den tidligere straffesaken har ikke sammenheng med dagens hendelse, sier bombemannens forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen (31) som tidligere i dag overgav seg til politiet etter å ha truet med å sprenge Lørenskog lensmannskontor etterforskes av politiet for en annen straffesak.

- Han er ikke innblandet i noe grov kriminalitet, ikke i det hele tatt, sier mannens forsvarer, Hilde Mo, til Dagbladet.no. Hun har ikke snakket med sin klient etter den dramatiske hendelsen, men regner med å kontakte ham i løpet av morgendagen.- Den andre saken kan ikke sammenliknes med det som skjedde i dag. Dette kom som en overraskelse på meg.

Vanlig PC-utstyr

Lørenskog-mannen krevde å få utlevert PC-utstyr som politiet fra før hadde beslaglagt.

- Det dreier seg om helt vanlig utstyr, ikke noe ekstraordinært, sier Mo.

Verken Mo eller politiet vil i kveld si noe mer om hva slag etterforskning mannen er gjenstand for, men etter dagens hendelse er han nå siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 227 om trusler, og paragraf 132a om «trusler mot aktører innenfor rettsvesenet». 31-åringen er nå innlagt til tvungen observasjon på psykiatrisk avdeling, og det vil ikke ble foretatt noe avhør i kveld.

Etterlyser vitner

Politiet ber i kveld vitner som kan ha sett 31-åringen om å ta kontakt.

HJEMMELAGET BOMBE: Politiet tror bomben mannen hadde med seg var hjemmelaget. Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
HJEMMELAGET BOMBE: Politiet tror bomben mannen hadde med seg var hjemmelaget. Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX Vis mer

- Vi ber vitner som har observert mannen rett i forkant av hendelsen om å ta kontakt med oss, sier politiadvokat Line Solhaug til Dagbladet.no.

Mannen kjørte en hvit Mondeo stasjonsvogn, med en skade i støtfangeren på høyre side. Til tross for etterlysningen, går ikke politiet ut med noe signalement av mannen i kveld.  

- Var ikke innblandet i grov kriminalitet