- Var ikke på kjøretur for å dumpe lik

Mistenkelig kjøring kan skyldes at mannen ikke har bilsertifikat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kveld har advokat Aase Sigmond hatt et nytt møte med den 37 år gamle mannen som politiet mener har drept overlegen Joaquin Bermudez (49) og dumpet ham på et ennå ukjent sted.

Den drapssiktede mannen nekter ennå straffskyld for alt som er relatert til forsvinningen.


- Han kommer trolig til å forklare noe til politiet, men han har ikke sagt noe som kan knyttest til noe drap. Han stiller seg uforstående til siktelsen, opplyser Sigmond til Dagbladet.no.
37-åringen var tidlig i kveld ennå ikke politiavhørt Politiet har imidlertid antydet at det kan bli aktuelt med et avhør før mannen skal framstilles for fengsling i morgen.

- Ingen konflikt

Det skal så langt ikke være noen indikasjoner på noen konflikt mellom de to mangeårige vennene som kan forklare en drapshandling. Tidligere i dag offentliggjorde politiet at mennene har kjent hverandre siden 1990-tallet.

37-åringen ble stoppet og arrestert i bilen til Bermudez av en politipatrulje på E18 natt til tirsdag, da en observant bilist hadde reagert på vinglete kjøring og manglende bruk av lys. I bilen var det store mengder blod, noe som også har blitt funnet i offerets leilighet og i garasjeanlegget hans.

Men selv om kjøringen på europaveien var påfallende, tyder ingenting så langt på at den antatte drapsmannen var ruset på alkohol eller narkotika.

Politiet skal ikke engang ha sett behov for å ta en såkalt utvidet blodprøve av den siktede.

HADDE IKKE SERTIFIKAT: Den antatte drapsmannen ble stoppet av politiet fordi han kjørte vinglete. Bilen var full av blodsøl. Foto: POLITIET
HADDE IKKE SERTIFIKAT: Den antatte drapsmannen ble stoppet av politiet fordi han kjørte vinglete. Bilen var full av blodsøl. Foto: POLITIET Vis mer

- Men han har ikke sertifikat for bil, opplyser advokaten.

Etter det Dagbladet.no forstår vil 37-åringen gi en forklaring på hvorfor han var ute og kjørte, uten at den årsaken kan knyttes til det antatte drapet.

- Det er ikke noe som tyder på at kjøreturen hadde noe med dumping av lik å gjøre, forteller Sigmond.

Om politiets teori om hendelsesforløpet stemmer, har den siktede 37-åringen brukt mye tid på å kvitte seg med den spanske overlegen etter å ha drept ham.

- Fraktet liket i heisen

Uten å vekke de nærmeste naboene passerte gjerningsmannen flere leiligheter med den døde eller døende Bermudez og flyttet ham ned seks etasjer i bygården i Maridalsveien. Så ble offeret lagt i sin egen bil i en låst garasje, før gjerningsmannen kjørte avgårde på Østlandet med liket i baksetet.

- Han brukte trolig heisen til å frakte liket, bekrefter politioverbetjent Finn Abrahamsen overfor Dagbladet.no.

Så slutter politiets konkrete spor i en lang tidsperiode, og ingen utenom gjerningsmannen visste i kveld hvor det antatte liket av Joaquin Bermudez er. Politiet kom i kveld med en svært uvanlig oppfordring til folk i Oslo og omkringliggende områder:

- Vi ber alle som har containere eller lignende til å sjekke disse, både med tanke på et eventuelt lik og gjenstander som kan knyttes til forbrytelsen, sier Abrahamsen.

I går søkte politiet langs E18 mellom Tønsberg og Drammen, uten resultat.

- I tillegg til steder langs E18 fra Tønsberg, gjennom Drammen og til Ski er også andre områder interessante. Vi har fått en vitneobsevasjon av bilen til avdøde, i fart på riksvei 32 mellom Siljan og Hvittingfoss. Alle som har sett bilen eller noe av interesse må ta kontakt, understreker politioverbetjenten.

<B>TROLIG DREPT:</B> Joaquin Bermudez (49), som var overlege og spesialist i patologi på Radiumhospitalet, er ennå ikke funnet.