- Var ikke redd for mannen sin

Politiet håper DNA-analyser kan knytte 28-åringen til drapene på kona og de to døtrene på Hauketo i Oslo. Selv nekter han enhver befatning med trippeldrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun var ikke redd for ektemannen sin, men bekymret for hans psykiske helse, sier en somalisk venninne av den drepte kona.

De to somaliske kvinnene bodde i hver sin blokk i Hauketoveien i Oslo og hang stadig sammen. Hun så venninnen sin for siste gang ved 21-tida fredag kveld. Ifølge politiet ble kvinnen og barna drept lørdag morgen.

- Jeg skulle bare hente noe hos en felles venninne av oss. Hun bor i samme oppgang som den drepte. Vi møttes ute på gangen. Jeg hadde barn hjemme som gråt, så det ble bare kort. Det virket som alt var i orden med henne da, understreker den drepte kvinnens venninne.

Hun er dypt sjokkert og lei seg over venninnen og hennes to små jenters voldsomme dødog orker ikke å stå fram.

DNA-analyser

Dagbladet får opplyst at det var et grufullt syn som møtte politifolkene som tok seg inn i leiligheten etter arrestasjonen av 28-åringen.

En beslaglagt kniv og klær og sko som 28-åringen hadde på seg da han ble arrestert lørdag formiddag ved Rema 1000 på Hauketo, skal nå gjennomgå omfattende kriminaltekniske undersøkelser.

Politiet arbeider ut fra en teori om at DNA-analyser kan knytte 28-åringen til de bestialske drapene som etter alt å dømme er utført med en kniv.

Kriminalteknikerne har også saumfart hver centimeter av gulvene i leiligheten med henblikk på å finne ferske fotavtrykk etter 28-åringen. Det er utviklet en metode til å avsløre avtrykk som ikke kan sees med det blotte øyet.

Politiet antar at 28-åringen kom så å si direkte fra åstedet, da han gikk løs på Mohamed Abdikadir (29) med kniv utenfor Abdikadirs leilighet.

Nekter befatning

28-åringens forsvarer, advokat Tore Ihlebæk, var til stede under avhørene på Politihuset i går.

- 28-åringen har forklart seg om sine bevegelse fra fredag til han ble arrestert lørdag formiddag. Han nekter enhver befatning med trippeldrapet. Han nekter også for å ha stukket 29-åringen med kniv, sier advokat Ihlebæk.

Forsvareren ville i går kveld ikke gå i detaljer om avhøret.

- Han har godtatt varetektsfengsling i fire uker, hvorav to uker med restriksjoner, sier Ihlebæk.

Etter det Dagbladet kjenner til, har ikke 28-åringen noe teori om hvem som skal ha drept kona og barna hans.

En polititeori er at han nærmest henrettet kona og ungene, fordi hun forlangte skilsmisse.

Advokat Ihlebæk sier at klienten hans er langt nede.

- Han ønsker å få være i fred. Han har sjøl ønsket å bli underkastet full judisiell undersøkelse, sier forsvareren.

Han mener det er vanskelig å si noe om den psykiske tilstanden til klienten basert på avhørene.

- Var alltid blid

Venninnen til den avdøde kvinnen forteller at den fraseparerte ektemannen ikke lenger bodde sammen med kona i leiligheten på Hauketo. Politiet opplyser at mannen har adresse et annet sted i byen. Det er uklart om han hadde besøksordning med barna.

- Vi har barn i samme alder, så hun var ofte på besøk hos meg. Hun var alltid blid og veldig snill. Latteren satt løst hos henne. Vi var fire venninner som var mye sammen. Hun hadde det tøft, fordi hun var alene med to små barn. Hun sa hun var bekymret for ektemannens helse. Han skal ikke ha vært voldelig, sier venninnen.

Politiinspektør Terje Kristiansen sier at skilsmisseprosessen mellom 28-åringen og kona startet for ett til to år siden.

Ifølge etterforskingsledelsen i politiet skal 28-åringen ha virket lettere påvirket da han ble arrestert, trolig av alkohol. En utvidet blodprøve som er tatt, vil avdekke om han eventuelt var påvirket av narkotiske stoffer.

LETER: Kriminalteknikerne har saumfart gulvene i leiligheten i Hauketoveien på jakt etter ferske fotavtrykk etter 28-åringen.