- Var ikke tåke da helikopteret styrtet

Det opplyser Havarikommisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Et helikopter med fire personer ombord styrtet rett i isen utenfor Horten kai i går ettermiddag. Piloten og de tre passasjerene omkom.

I går kom det fram at det var tett tåke i området da ulykken skjedde. I dag sier Havarikommisjonen derimot at tåken ikke var tett akkurat der hvor helikopteret styrtet.

- Det lå noen tåkeflak i luften et stykke fra ulykkesstedet, men det var klart akkurat der hvor helikopteret gikk i isen, sier havariinspektør og undersøkelsesleder Tor Nøstegård til Dagbladet.

Piloten avhørtHan har avhørt piloten som fløy i helikopteret like bak det som styrtet.

- Jeg vil ikke gå videre inn på hva han har forklart, sier Nøstegård.

I dag ble vraket av helikopteret heist opp av vannet, og vil bli grundig undersøkt av Havarikommisjonen.

- Det vi har sett så langt er at vraket har store skader, hvilket er naturlig når et helikopter faller ned mot isen slik det gjorde i denne ulykken. Det må ha vært en viss hastighet for å få såpass omfattende skader, men jeg kan ikke si noe mer konkret om farten foreløpig, sier Nøstegård.

Deler falt av i styrtenDeler av helikopteret falt av i styrten.

- Vi har fått opp det meste av helikopteret nå. Dette vil senere i dag bli fraktet til Lillestrøm til Havarikommisjonens lokaler der, sier Nøstegård, som er i Horten og tar seg av undersøkelsene.

Foreløpig vil Nøstegård ikke gå inn på hva som skjedde i minuttet før helikopteret traff isen.

- Vi vet noe mer om dette, men går ikke ut med det foreløpig for å unngå å skape spekulasjoner, sier havariinspektøren.

Været blir viktigAvdelingsleder for luftsfart i Havarikommisjonen, Roger Holm, bekrefter at det ikke var tett tåke i området da ulykken inntraff.

- Dette med været kommer til å bli en del av vår videre etterforskning. Vi avhører fortløpende vitner til det som skjedde. Det er sånn sett for tidlig å si om dette er en uforståelig ulykke, sier Holm.

HEVET: Her løftes helikopteret opp. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
HEVET: Her løftes helikopteret opp. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer