- Vår ild skal nå Det Hvite Hus

Den afghanske Taliban-lederen Mullah Omar sier at Osama bin Laden er i live og at Al-Qaida vil angripe Det Hvite Hus igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju i dagens utgave av den arabiske avisa

Asharq Al-Awsat sier Afghanistans tidligere leder at det var en grunn til at USA ble angrepet.

Han advarer om at det vil komme flere angrep mot USA.

- Våre flammer skal omslutte Det Hvite Hus, sier han.

Det er første gang på to år at mullaen gir et intervju. Journalisten måtte skrive ned spørsmålene, som deretter ble oversatt til språket pashto og brakt til mullah Omar. Svarene ble oversatt til arabisk og brakt tilbake til journalisten.

Osama lever

Ifølge mullaen er Osama bin Laden fremdeles i live.

- Da drapene på vårt undertrykkede folk ble flere, valgte vi å trekke oss tilbake til fjellene og begynne geriljakrig slik at livene til vårt folk og mujahedinen kan bli spart, sa han.

Omar sier at alle store handlinger er historiske begivenheter som blir fullført. Han sier at handlingene vil fortsette helt til USA fjerner årsakene for dem.

Vil ha krig i Israel

Mullah Omar oppfordrer palestinerne til å fortsette kampen og sier at han ikke tror at kampen er over i noe muslimsk land, heller ikke Afghanistan.

- Når det gjelder Afghanistan, kan jeg si at kampen akkurat har begynt. Ilden er tent, og den vil nå Det Hvite Hus, fordi det er setet for all urettferdighet og undertrykkelse. Det er der de startet en krig mot alle muslimer uten rettferdig grunn, sier han.

Mullaen sier at det var et klart mål med angrepene mot Det Hvite Hus.

- Det som er viktig nå, er at amerikanerne finner ut hvorfor angrepene kom. De må fjerne årsaken, gjentar han.