Vår innerste trussel

Når mulla Krekar håner og truer oss, skal vi holde fast på rettsstaten, skriver John O. Egeland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MULLA KREKAR er den største provokatør i nyere norsk historie. Familien har fått beskyttelse og oppholdstillatelse i Norge. Selv utnytter han hver trevl av rettssystemet for at vedtaket om utvisning av ham selv ikke skal iverksettes. Godt beskyttet bak lover av vestlig type forsvarer han – og oppfordrer til – drap på sivile i Irak. Han går heller ikke av veien for å true norske myndigheter med væpnede represalier hvis han blir sendt ut av landet. Denne blandingen av blodtørst og arroganse er i seg selv kvalmende. Ubehaget forsterkes av at det hele overhelles en religiøs saus før det flamberes i mediene.

INGEN KAN UNDRE seg over at slik oppførsel setter sinnene i kok. Mulla Krekar håner de verdier og mekanismer som står mellom ham og en henrettelse i Irak. Samtidig benytter han ethvert advokattriks som finnes i boka for å få bli. Det er denne blandingen av politisk ekstremisme og effektivt paragrafrytteri som tenner forargelsen. Og tro ikke et øyeblikk at det bare er blant tradisjonelle nordmenn at dette vekker avsky. Innvandrere, asylsøkere og det store flertall av muslimer tar også avstand fra mullaen, hans meninger og metoder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer