- Var invitert av en av båtens eiere

Kronprinsparet fikk kritikk for turen med «Mia Elise», men vil fremdeles ikke si hvem som inviterte til luksuscruise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kronprins Haakon redegjør nå for hvem som finansierte luksusturen om bord på yachten «Mia Elise». Det melder NRK.

To millioner i uka Slottet har avvist at kronprinsparet leide båten, og de har fått hard kritikk for å la seg feriesponse av private aktører. Ifølge Se og Hør koster båten to millioner kroner å leie i uka.

Kronprinsen er i dag på tur med lokale speidere fra Asker, og har i forbindelse med dette bestemt seg for å redegjøre for turen, som fant sted tidlig i august, rett etter bryllupet til Pierre Casiraghi, prinsesse Caroline av Monacos yngste sønn, og Beatrice Borromeo.

På møtet med pressen vil kronprins Haakon fremdeles ikke avsløre hvem det var som inviterte ham og kronprinsessen på luksuscruiset - ut over at det var «en venn».

Vil ikke gå i detalj - Jeg har sett at det har vært interesse rundt dette, men jeg vil ikke gå i detalj. Jeg tror ikke han har noen interesse i Norge, sier kronprinsen til pressen.

LUKSUSYACHT: Kronprinsparet ble invitert med på luksusyachten «Mia Elise», som koster to millioner kroner å leie i uka. Foto: Reklamemateriell
LUKSUSYACHT: Kronprinsparet ble invitert med på luksusyachten «Mia Elise», som koster to millioner kroner å leie i uka. Foto: Reklamemateriell Vis mer

Haakon bekrefter imidlertid at denne vennen er en av eierne av båten.

Sentralt i kritikken mot kronprinsparets ferie har det vært at kronprinsparet pådrar seg forventning om motytelse når de får f.eks. ferieturer i gave. Men Haakon ser ferieturen i august som uproblematisk.

- Vi var hos en venn, og jeg tenker ikke at han skylder oss noe, eller at vi skylder ham noe, sier Haakon - som var langt mer opptatt av å snakke om speiderengasjementet.

FIKK KRITIKK: Kronprinsparet fikk kritikk for å ha takket ja til en invitasjon om å bli med på luksuscruise med yachten «Mia Elise». Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
FIKK KRITIKK: Kronprinsparet fikk kritikk for å ha takket ja til en invitasjon om å bli med på luksuscruise med yachten «Mia Elise». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram