Var julenisse for barn

- Slik kom han regelmessig i kontakt med barn, sier Interpols generalsekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 59 år gamle Wayne Nelson Corliss, som ble pågrepet i sitt hjem i New Jersey i dag, har vært julenisse for barn, skriver AP.

- Han spilte julenisse på ulike fester og malte ansikter, sier Raven Squire, inspektøren i leilighetskomplekset Corliss bor i Union City.

- Han er en veldig koselig mann med god sans for humor. Han virket veldig stabil og betalte alltid leien sin, sier Squire.

Skuespilleren har gått under scenenavnet Casey Wayne. Han skal ha vært kjent som en vittig fyr som likte å skrive, spille skuespill og opptre.

En tipser, som skrev inn til Interpol etter de gikk ut og etterlyste mannen, beskrev Wayne slik:

«Jeg tror jeg kjenner denne mannen. Han er en god mann og jeg er sjokkert».

Tre gode tips

Corliss er mistenkt for seksuelle overgrep mot minst tre gutter på mellom seks og ti år fra Sørøst-Asia. Han risikerer nå opptil 20 år i fengsel for å ha produsert barnepornografi.

PÅGREPET: Den 59 år gamle skuespilleren ble pågrepet i sitt hjem i New Jersey i dag. Han er mistenkt for seksuelle overgrep mot minst tre unge gutter fra Sørøst-Asia. Foto: Interpol/AP
PÅGREPET: Den 59 år gamle skuespilleren ble pågrepet i sitt hjem i New Jersey i dag. Han er mistenkt for seksuelle overgrep mot minst tre unge gutter fra Sørøst-Asia. Foto: Interpol/AP Vis mer

Han ble pågrepet etter at Interpol offentliggjorde et bilde av han og ba publikum om tips i saken. Det kom inn over 200 tips på Interpols nettside, noe som førte til dagens pågripelse.

Ifølge Interpols generalsekretær, Ronald Noble, var spesielt tre tips av interesse. Tipserne sendte mail der de opplyste om at de kjente igjen mannen på bildene. Alle tre mente den mistenkte var Casey Corliss Wayne.

Det ble i tillegg sendt inn flere bilder av mannen, og detaljer om han. Også her kom det frem at Corliss spilte julenisse på fester hver vintersesong.

- Slik kom han regelmessig i kontakt med barn, sier Noble.

Roser publikum

Interpol gikk i dag ut med en pressemelding hvor de roste publikum og media for hjelp til å løse denne saken.

- Jeg vil rose den jobben som alle våre medlemsland som har vært involvert i denne saken, har gjort. Spesielt Norge, for å ha gitt oss det juridiske grunnlaget for å sette i gang den globale anmodningen, sa Ronald K. Noble i pressemeldingen.

Det var bilder beslaglagt av politiet i Norge i 2006, som gjorde det mulig å gå til pågripelse av Wayne i dag. Den pedofili-mistenkte har ikke forsøkt å skjule sin egen identitet på bildene.

Var julenisse for barn

Det er andre gang Interpol går ut i offentligheten og ettersøker en mistenkt pedofil.

32 år gamle Christopher Paul Neil fra Canada ble pågrepet i Thailand i oktober, etter at Interpol offentliggjorde et bilde av ham og ba publikum om tips. Neil var i retten i mars, tiltalt for overgrep mot en ni år gammel gutt.

SKUESPILLER: Den pågrepne 59-åringen gikk under scenenavnet Casey Wayne.
«OPERASJON VICO»: Christopher Paul Neil fra Canada hadde sladdet bilder av seg selv, men dette klarte etterforskerne å reversere.
VAR ETTERSØKT: Interpol ettersøkte mannen og ba publikum om tips for å finne ham.
UNION CITY: Wayne Nelson Corliss (59) bodde i denne blokka i Union City i New Jersey.
NORSK PEDOFIL: Politiet i Norge fant bilder av Wayne Nelson Corliss på denne pedofile mannens PC.