Var kanon fulle - slapp promilledom

To romerikinger som har vært tiltalt for promillekjøring, går fri. Grunnen er at de ble rundjult av en gjeng etter at de hadde kjørt på to personer. Den private avstraffelsen gjorde at ingen i gjengen som banket opp fyllekjørerne, ville fortelle hvem av de to som kjørte bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjøl husket de to slett ikke hvem som hadde kjørt bilen, verken i politiavhør eller i retten.

- Jeg var for full til å kjøre, hevder den ene.

- Promillekjøring ligger langt utenfor mitt handlingsmønster, påsto nummer to.

Advokat Sverre Næss, som forsvarer de to i bilen, sier at han har anmeldt to i gjengen for falsk forklaring.

Grov vold

- Den ene av min klienter ble banket opp, og måtte på sykehus. Han var sjukemeldt i flere uker etterpå. Den andre måtte også til legebehandling.

- Bare en av dem som banket opp klientene, har fått straff, en bot. Det holder ikke. Jeg forfølger saken, sier advokat Næss.

De vanvittige fyllekjøringen skjedde i Nannestad, og de to i bilen husker angivelige intet av kjøreturen før de ble banket opp utenfor predikant Ludvik Karlsens Evangeliesenter. I hvert fall kunne ingen huske å ha kjørt - og turen endte til slutt i grøfta.

Høy promille

Bilen med de to hadde først kjørt på en kvinne som fikk skrubbsår og smerter i nakke og skuldrer, mens en mann ble truffet slik at han var bevisstløs i ca. ett minutt.

Den ene tiltalte er frifunnet i retten, men politiet nå har trukket tiltalen mot den andre. I premissene for frifinnelsen heter det:

- Trolig er den private rettshåndhevelsen og manglende ønske om å bringe klarhet i hva som skjedde, årsak til at ingen vitner ønsker å forklare seg om hvem av de to som satt i førersetet.

Begge hadde en promille på godt over to.

jorgen.tangnes@dagbladet.no