OM LIVET PÅ VOLLHEIM: - Det var veldig mye rart der. Berit og jeg likte å samle på ting, fortalte Knut Arne Thorstensen (33) til sin forsvarer.
Arkivfoto: Sara Johannessen / SCANPIX
OM LIVET PÅ VOLLHEIM: - Det var veldig mye rart der. Berit og jeg likte å samle på ting, fortalte Knut Arne Thorstensen (33) til sin forsvarer. Arkivfoto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

- Var kanskje ikke det beste stedet å bo

Drapstiltalt om livet på «dødens gård».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Tredje dag i saken mot de tiltalte etter drapene på Vollheim gård i Søndre Land startet med at Knut Arne Thorstensen (33) fortalte om livet på gården.

Huset de tiltalte bodde i var fylt av ting fra gulv til tak. Huset var heller ikke i god stand. Deler av taket var erstattet med en presenning.

- Det var veldig mye rart der. Berit og jeg likte å samle på ting, fortalte han til sin forsvarer Johnny Veum.

Selv samlet han på datautstyr og bilstereoer.

- Men hvorfor sitter dere på alt dette, spurte forsvarer Veum. I boligen ble det blant annet funnet mange TVer som ikke virket.

- Noe har fungert og noe har ikke fungert, svarte lillebror Thorstensen.

Manglet strøm
Huset manglet strøm de siste to årene det var bebodd av de som nå er tiltalt.

- Var kanskje ikke det beste stedet å bo. Det var ikke strøm til huset de siste to årene, fordi strømnettet i huset var for farlig. Det ble tjuvkobla via gatelysene.

Da hadde de strøm nok til at lysene kunne stå på.

En helt vanlig dag på gården kunne starte med at Thorstensen satte seg et skudd.

- Hvis jeg var oppe tok jeg ut bikkjene. Deretter var det å få satt den justeringa man trengte den dagen. Så var det diverse gjøremål, som husvask. Det ble mye gulvvask på grunn av bikkjene.

Han forklarer at det var mange folk innom gården. Stort sett kom folk på grunn av rus. Politiet avla også hyppige besøk, det kunne være ukentlig, forteller Thorstensen til forsvarer Veum.

Berit bestemte

Thorstensen mener det stort sett var storesøsteren hans som bestemte hvordan ting skulle være på Vollheim gård.

- Det kunne hende at jeg stjal en bil for å komme på butikken og gjøre ting. Hun ba meg ikke stjele en bil, men det ble litt mas om at vi skulle vært på butikken og at Ronny ikke var hjemme med bilen.

Han møtte storesøsteren Berit (52) i farens begravelse for tolv år siden. Han forklarte i dag at hun nærmest var som en reservemor for ham.

- Berit er den jeg har satt min lit til. Det er hun jeg har sett på og spurt om hjelp. Det er hun som har vært reservemor og passet på at jeg tok medisinene mine.

OM SØSTEREN: Berit har vært reservemor og passet på at jeg tok medisinene mine, sa den drapstiltalte i retten i dag.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
OM SØSTEREN: Berit har vært reservemor og passet på at jeg tok medisinene mine, sa den drapstiltalte i retten i dag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer