Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vår kjære bror har blitt et offer for den fysiske og ideologiske krigføringen mot Islam og muslimer

Profetens Ummah raser mot fengsling av terrorsiktet østfolding (23).

OPPRØRT:  I en pressemelding tirsdag ettermiddag raser islamistgruppa Profetens Ummah mot pågripelsen av en 23-åring fra Fredrikstad. Her gruppas leder Ubaydullah Hussain.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OPPRØRT: I en pressemelding tirsdag ettermiddag raser islamistgruppa Profetens Ummah mot pågripelsen av en 23-åring fra Fredrikstad. Her gruppas leder Ubaydullah Hussain. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en pressemelding tirsdag ettermiddag raser islamistgruppa Profetens Ummah mot pågripelsen av en 23-åring fra Fredrikstad, nå bosatt på Greåker, som anses sentral i det islamistiske miljøet på Østlandet.

- Vi fordømmer arrestasjonen og fengslingen av vår kjære bror som har blitt et offer for den fysiske og ideologiske krigføringen mot Islam og muslimer fra Vesten og deres allierte, skriver ledelsen i Profetens Ummah i pressemeldingen.

Fengslet 23-åringen ble i februar siktet for terror, etter at han å ha kjempet for Den islamske stat (IS) i Syria før han kom hjem til Norge med skuddskader i beinet. Han skiftet navn i Folkeregisteret på torsdag, og PST tror at han var på vei til Syria på nytt. Han ble i går varetektsfengslet i fire uker.

- Norske soldater som har vært på drapstokt i Afghanistan og Irak og drept flere tusen uskyldige kvinner og barn, går som frie mennesker i Norge, og ingen lov eller domstol har siktet eller tiltalt dem. Samtidig verver også nordmenn seg i den israelske hæren, får trening og opplæring i håndtering av våpen og ekplosiver samt deltar i krigshandlinger mot palestinere uten at de blir møtt med sanksjoner når de kommer hjem igjen til Norge, skriver Profetens Ummah.

- Norske kurdere som deltar i krigshandlinger med organisasjoner YPG og PKK, som står på vestens egen terrorliste, blir hedret og hyllet som helter av norske medier og myndigheter. Dette er bare med på å tydlig adskille leiren av muslimer og leieren av de vantro, mener gruppa.

Hellig krig - Vår heder og ære er kun for de troende som jobber i Allahs vei.De troende strømmer til den Islamske Staten for å fullføre sin aller høyeste religiøse plikt, nemlig Jihad for Allahs skyld. Samtidig er det mange som drar til den Islamske Stat for å jobbe med humanitært arbeid eller kun for å bosette seg der.

Talsmann Ubaydullah Hussain uttalte til VG i 2012 at gruppen har bidratt til at folk kan reise til Syria fra Norge. Gruppa erklærer nå at deres «lojalitet og støtte er kun til Allah og de troende».

ELEKTRONISKE SPOR: Etter at 23-åringen var ført bort og satt i varetekt, jobbet sivilkledte etterforskere fra PST i boligen i Sarpsborg kommune. Etterforskerne dro ned persiennene på huset for å få jobbe i fred og blant annet søkte igjennom huset med hund. Dagbladet er kjent med at PST har fulgt østfoldingen i lengre tid, og at etterforskerne blant annet har brukt mye tid på å gå igjennom 23-åringens PC på jakt etter elektroniske spor. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ELEKTRONISKE SPOR: Etter at 23-åringen var ført bort og satt i varetekt, jobbet sivilkledte etterforskere fra PST i boligen i Sarpsborg kommune. Etterforskerne dro ned persiennene på huset for å få jobbe i fred og blant annet søkte igjennom huset med hund. Dagbladet er kjent med at PST har fulgt østfoldingen i lengre tid, og at etterforskerne blant annet har brukt mye tid på å gå igjennom 23-åringens PC på jakt etter elektroniske spor. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Vår støtte går til våres brødre som sitter fengslet i Norge under falske anklager og som har blitt offer for denne heksejakten fra PST og norske myndigheter. Og vår støtte og medfølelse går til deres familier og nære.

23-åringens forsvarer, advokat Karen Forbrigd i advokatfirmaet Elden, sa til Dagbladet at klienten var skuffet over det retten kom fram til - og at han nektet straffskyld.

Lik Dagbladet på Facebook