- Vår kjære bror har blitt et offer for den fysiske og ideologiske krigføringen mot Islam og muslimer

Profetens Ummah raser mot fengsling av terrorsiktet østfolding (23).

OPPRØRT:  I en pressemelding tirsdag ettermiddag raser islamistgruppa Profetens Ummah mot pågripelsen av en 23-åring fra Fredrikstad. Her gruppas leder Ubaydullah Hussain.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OPPRØRT: I en pressemelding tirsdag ettermiddag raser islamistgruppa Profetens Ummah mot pågripelsen av en 23-åring fra Fredrikstad. Her gruppas leder Ubaydullah Hussain. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en pressemelding tirsdag ettermiddag raser islamistgruppa Profetens Ummah mot pågripelsen av en 23-åring fra Fredrikstad, nå bosatt på Greåker, som anses sentral i det islamistiske miljøet på Østlandet.

- Vi fordømmer arrestasjonen og fengslingen av vår kjære bror som har blitt et offer for den fysiske og ideologiske krigføringen mot Islam og muslimer fra Vesten og deres allierte, skriver ledelsen i Profetens Ummah i pressemeldingen.

Fengslet 23-åringen ble i februar siktet for terror, etter at han å ha kjempet for Den islamske stat (IS) i Syria før han kom hjem til Norge med skuddskader i beinet. Han skiftet navn i Folkeregisteret på torsdag, og PST tror at han var på vei til Syria på nytt. Han ble i går varetektsfengslet i fire uker.

- Norske soldater som har vært på drapstokt i Afghanistan og Irak og drept flere tusen uskyldige kvinner og barn, går som frie mennesker i Norge, og ingen lov eller domstol har siktet eller tiltalt dem. Samtidig verver også nordmenn seg i den israelske hæren, får trening og opplæring i håndtering av våpen og ekplosiver samt deltar i krigshandlinger mot palestinere uten at de blir møtt med sanksjoner når de kommer hjem igjen til Norge, skriver Profetens Ummah.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer