Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Var lykkelig for Serena-jobb

Parwin (22) ble enke etter terrorangrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KABUL (Dagbladet.no): I det jeg kommer inn i rommet, begynner tårene å trille. Parwin (22) har lyst til å snakke om mannen, men hun er så trist.

- Det føltes som om jeg døde da jeg fikk beskjed om at Aziz var såret. Jeg kunne ikke bevege armene eller beina, sier Parwin.

Halvannen uke etter at mannen ble drept kjenner hun seg hjelpeløs i Kabul med de to små sønnene Noor (2) og Aziza Rahman (5).

Lille Noor sprer bildene av faren ut over gulvet. Mange av bildene viser Aziz på ulike steder på hotell Serena. Han har på seg en beige uniform. Aziz ser stolt ut der han står foran blomsterbedene i hotellhagen. På et annet bilde sitter han fornøyd på kanten av en av fontenene ved hotellet.

Blant bildene ligger ett som er tatt i rommet vi nå sitter i: Parwin og barna sitter på gulvet og smiler inn i kameraet. Det var Aziz som tok bildet for ett år siden.

Takket Allah for jobben

Aziz og Parwin ble overlykkelige da han fikk jobben på Serena. Han sa hotellet kom til å bestå i minst 30 år. Dermed hadde han sikret sønnenes framtid.

- Vi var veldig glade. Vi takket Allah for at vi ikke lenger ville være fattige. Vi var enige om at vi skulle gi sønnene våre den utdanningen Aziz aldri fikk. De skulle få gå lenge på skole slik at de kunne få en ordentlig jobb der de kunne skrive. Dermed skulle de slippe å jobbe på gaten slik Aziz hadde gjort da han var yngre, sier Parwin.

SITTER TILBAKE: 22 år gamle Parwin ble enke da mannen Aziz ble drept i terrorangrepet på Serena hotell. Hun kjenner seg hjelpeløs med ansvaret for de to små sønnene Noor (2) og Aziza Rahman (5). Foto: Anders Sømme Hammer
SITTER TILBAKE: 22 år gamle Parwin ble enke da mannen Aziz ble drept i terrorangrepet på Serena hotell. Hun kjenner seg hjelpeløs med ansvaret for de to små sønnene Noor (2) og Aziza Rahman (5). Foto: Anders Sømme Hammer Vis mer

Verken hun eller mannen var bekymret for at hotell Serena skulle bli angrepet.

Ble liggende på Serena

Aziz jobbet som parkeringsvakt foran hovedinngangen til hotellet. Han hadde begynt å ta engelsktimer på fritiden slik at han kunne hjelpe sønnene med å lære språket som skulle gi dem gode jobber.

Parwin tror det var eksplosjonen fra en granat som såret mannen. Tidlig på kvelden da angrepet skjedde hadde Aziz prøvd å ringe Parwin. Da hun oppdaget det tapte anropet på mobiltelefonen, kunne hun ikke ringe tilbake fordi hun ikke hadde flere tellerskritt igjen på kontantkortet. Hun fikk lånt en telefon litt senere, men da svarte ikke Aziz. Hun tror han ringte henne for å ta farvel etter at han ble såret.

- Jeg er så lei meg for at vi ikke fikk snakket sammen en siste gang, sier hun.

Kolleger har fortalt at Aziz ble liggende på hotell Serena i over en time før han ble kjørt til et sykehus i Kabul sentrum. Da Parwin kom til sykehuset på kvelden, fikk hun ikke lov til å gå inn og se mannen. Men hun ble fortalt at Aziz var ok og at alt ville gå bra.

Tidlig morgenen etter fikk hun beskjed om Aziz var død.

Får ikke hjelp

image: Var lykkelig for Serena-jobb

Dagbladet.no treffer den lille familien i huset der Parwin bor og jobber som hushjelp. Noor på to år setter seg på fanget til moren og smiler og leker med føttene. Parwin tror ikke han har forstått at faren er død. Storebroren Aziz Rahman sitter taus og hører på moren fortelle om faren.

Som gift afghansk kvinne hører Parwin til mannens familie. Men de er alle døde. Parwin aner ikke hvordan hun skal klare å jobbe og samtidig ta seg av de små guttene alene. Hun håper hun greier å komme seg vekk fra Afghanistan.

STOLT: Aziz var lykkelig og stolt da han fikk jobben på Serena hotell.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media