Var med på å drepe lærerens ektemann - settes fri

Lærerinnen Pamela Smart fikk elevene sine til å drepe ektemannen. Nå settes Raymond Fowler fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den vakre lærerinnen Pamela Smart overbeviste tre av elevene sine om at ektemannen hennes ikke fortjente å leve lenger. De tre guttene drepte mannen, og Pamela Smart selv slapp å gripe til våpen. Men sammenhengen ble avslørt og både Smart og elevene ble fengslet.

Raymond Fowler var 18 år gammel da han ventet i en bil utenfor huset mens vennen William Flynn (16) drepte Gregory Smart. Flynn hadde en affære med Pamela Smart, som bare var 22 år gammel og jobbet på guttenes skole.

Fowler har hele tida hevdet at hans innblanding i saken var minimal og at han trodde at de skulle robbe huset, ikke drepe Smart. Om noen uker settes han fri.

Drapet på Gregory Smart skjedde i 1990 og ble omtalt i medier over hele verden. I 1995 kom filmen om det som skjedde - 'To Die For' - med Nicole Kidman i hovedrollen som den vakre femme fatale som bruker skjønnhet og forførende metoder for å få viljen sin.

Pamela Smarts advokat prøvde å argumentere med at den 16 år gamle gutten ville ha Gregory Smart av veien, slik at han kunne fortsette affæren med den vakre lærerinnen. Men myndighetene trodde at Smart fikk ektemannen drept fordi hun var redd for å miste huset og hunden ved en eventuell skilsmisse.

De fire elevene som drepte forsikringsmannen, fikk alle redusert straffene sine for å vitne mot Pamela Smart. Smart soner nå en livstidsdom.

(Dagbladet.no)