Var én uke på frifot etter episk flukt fra fengsel

Så fikk politiet en telefon.

FENGSLET: En drøy uke i frihet var alt de tre rømlingene  Jonathan Tieu (20), Hossein Nayeri (37) og Bac Tien Duong (43) fikk før alle tre igjen var bak lås og slå. Foto: REUTERS/Orange County Sheriff's Department/Handout via Reuters/NTB Scanpix
FENGSLET: En drøy uke i frihet var alt de tre rømlingene Jonathan Tieu (20), Hossein Nayeri (37) og Bac Tien Duong (43) fikk før alle tre igjen var bak lås og slå. Foto: REUTERS/Orange County Sheriff's Department/Handout via Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag forrige uke rømte Jonathan Tieu (20), Hossein Nayeri (37) og Bac Tien Duong (43) fra fengselet i Santa Ana i California.

Rømmingen ble sammenlignet med den episke flukten i «Frihetens Regn», filmen som mange har høyt oppe på listen over sine favorittfilmer.

- Sofistikert og godt gjennomført Trioen ble sist sett klokka fem om morgenen forrige fredag. Den neste rutinesjekken i fengselet ble utsatt til ni om kvelden, fordi det brøt ut et slagsmål blant de innsatte. Politiet mistenker at slagsmålet ble startet for å dekke over flukten.

Før de ansatte i fengselet oppdaget at de tre hadde forduftet, hadde de kommet seg gjennom en vegg i salen der fangene oppholder seg og inn i fengselets avløpssystem. Derfra tok de seg ut på et ubevoktet tak, før de firte seg ned på bakken ved hjelp av laken de hadde knyttet sammen.

- Vi mener at dette var et veldig sofistikert og godt gjennomført rømningsforsøk, som har blitt planlagt i uke- eller månedsvis. Dette er ikke noe de bare har gjort i løpet av natten, sa politiet på en pressekonferanse dagen etter rømmingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer