Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Var narkoman i tre år

Søsteren til Jens Stoltenberg har vært narkoman. Nå velger familien Stoltenberg å stå frem og snakke om tiden da datteren i huset hadde «en forbudt sykdom».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På TV2-nyhetene i dag snakket familien åpent om at den ene datteren i den kjente familien har vært narkoman.

Nini Stoltenberg (38), datter til Thorvald og Karin Stoltenberg og lillesøster til Jens og Camilla, var narkoman i tre år.

- Det skjedde på et tidspunkt hvor jeg aller minst hadde trodd at det skulle skje, sier hun til TV2.

Hele familien ble involvert i Ninis kamp mot avhengigheten.

- Jeg har vel aldri vært så langt nede som jeg var da, sier Thorvald Stoltentberg, som var internasjonal fredsmegler da datteren ble narkoman. Jens Stoltenberg var finansminister. Flere av familiemedlemmene tilbød å si opp jobbene sine for å hjelpe Nini.

- Det var helt utenkelig for meg. Det ville ikke ha hjulpet meg. Det som hjalp, var kjærligheten de viste meg, sier Nini Stoltenberg til TV2.

Familien klarte å få Nini ut av rusmisbruket. Nå vil de hjelpe andre i samme situasjon ved å fjerne tabuene rundt narkomisbruk.

- Jeg føler at det er den eneste sykdom som er forbudt, sier Thorvald Stoltenberg.

- Jeg tror nok det er den enkleste måten å karakterisere det på; at det er en forbudt sykdom.

NARKOMAN: På TV2 i morgen forteller Thorvald og Jens Stoltenberg om familiens store tragedie, da datteren Nini var narkoman. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart