- Var nasjonens livvakt

Erna Solberg minnes Kjakan.

EKTE HELT: Han var villig til å ofte alt for fedrelandet, og var hele nasjonens livvakt, sier Høyre-leder Erna Solberg om Gunnar Sønsteby, her foran Stortinget under innspillingen av  filmen om krigshelten Max Manus. 
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
EKTE HELT: Han var villig til å ofte alt for fedrelandet, og var hele nasjonens livvakt, sier Høyre-leder Erna Solberg om Gunnar Sønsteby, her foran Stortinget under innspillingen av filmen om krigshelten Max Manus. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er med stor sorg vi mottar nyheten om Gunnar Sønstebys bortgang. Våre tanker går til hans nærmeste i denne tunge stunden.
Kjakan er et symbol på den innsatsen våre modigste menn gjorde under 2. verdenskrig. Han var mer enn kongens livvakt, han var nasjonens livvakt, sier Høyre-leder Erna Solberg.

En ekte helt - Gunnar Sønsteby vil bli husket som en mann som var villig til å ofre alt for fedrelandet. Hans bidrag til at den dyrkjøpte lærdommen fra 2. verdenskrig ikke har gått tapt, vil bli verdsatt. Hans familie og venner har mistet et fantastisk menneske. Norge har mistet en ekte helt.