Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Var nødt til å drepe

33-åringen som drepte foreldrene sine tirsdag morgen, har forklart at han tenkte seg nøye om før han fant fram hagla, kjørte bort til foreldrene og deretter skjøt dem rett ned. I avhør har han sagt han var nødt til å gjøre det, og at han skjønner hva han har gjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere ustraffede 33-åringen fra Nedre Eiker, som er siktet for å ha tatt livet av sine foreldre, ble onsdag ettermiddag varetektsfengslet for fire uker med brev og besøkskontroll i Eiker, Modum og Sigdal herredsrett i Hokksund.

Mannen har erkjent de faktiske forhold. Den foreløpige rapporten fra polititeknikerne tyder på at 33-åringen har fortalt sannheten.

Han er siktet for overlagt drap på foreldrene og risikerer fengsel i inntil 21 år.

Han har ikke gitt uttrykk for et konkret motiv, men at det var flere årsaker til at han drepte foreldrene.

Planlagt

Tirsdag morgen bestemte den tidligere psykiatriske pasienten seg for å ta livet av sine foreldrene. Til politiet har han forklart at han fant fram skytevåpenet, ei hagle han tidligere hadde fått i gave fra sin far, satte seg i bilen og kjørte de få hundre meterne til foreldrenes hus.

Da moren åpnet døra, like etter klokken 08.00, ble hun skutt rett ned. Han gikk så rett inn på soverommet. Der ble faren drept mens han lå i senga, ute av stand til å forsvare seg.
Den dobbeltdrap-siktede mannen forklart at han på forhånd hadde tenkt igjennom å drepe foreldrene, og at han var nødt til å gjøre det.

Sammensatt motiv

Overfor politiet har 33-åringen oppført seg eksemplarisk. Han skal etter omstendighetene være rolig og avbalansert.

Motivet for å drepe foreldrene virker fortsatt noe uklart. Men det synes å være på det rene at 33-åringen følte livet gikk ham imot, og at han på en eller annen måte mente det var foreldrenes skyld.

- Siktede vil bli judisielt observert, sier lensmann Erling Arne Meek.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!