- Vår oppfatning er at vi har ikke gjort noe ulovlig

Det er konklusjonen til Oslo katolske bispedømme i medlemsregister-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har nå gått gjennom vårt medlemsregister og overlevert et justert register til Fylkesmannen. Bispedømmets oppfatning er at vi ikke har gjort noe ulovlig, sier fungerende administrativ leder Lisa Wade i Oslo katolske bispedømme (OKB).

OKB holdt klokka 12 i dag pressekonferanse om medlemsregistersaken.

Den katolske kirke avviser at den har mottatt for mye i statsstøtte eller at noen regler er brutt i forbindelse med medlemsregistersaken.

I en rapport som ble presentert i dag avvises påstandene om medlemsjuks. Ifølge rapporten, som er laget under ledelse av advokat Bjørn O. Øiulfstad, har Oslo katolske bispedømme per i dag rundt 130.000 bekreftede medlemmer.

I fjor fikk bispedømmet imidlertid statstilskudd for 120.000 medlemmer, 10.000 færre enn antallet medlemmer, ifølge rapporten.

Torsdag 26. februar ransaket Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt administrasjonslokalene til Oslo katolske bispedømme.

OKB håndterer det sentrale medlemsregisteret til Den katolske kirke i Norge.

Etter at Dagbladet i en serie artikler har avdekket at kirka over år har registrert intetanende personer som medlemmer, og mottatt offentlig støtte på bakgrunn av oppblåste medlemstall, besluttet Fylkesmannen i Oslo og Akershus i november å åpne tilsynssak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.