- Vår øverste politiker skrøt av intim kontakt med samtlige kvinner på fylkestinget

May Valle (V) ble klubbet ned fra fylkestingets talerstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): May Valle (V) gikk på fylkestingets talerstol i Nordland og fortalte at Odd Eriksen (Ap) i festlig lag har skrytt på seg intim kontakt med samltlige kvinner på fylkestinget, melder NRK.

Det var under en debatt om likestilling og politikk hun presenterte påstandene, og hun ble raskt klubbet ned fra talerstolen.

- Sexobjekt - Det er ikke alle som opplever det som greit at kvinner blir omtalt som sexobjekt, selv i festlige lag. Slike holdninger skremmer mange kvinner bort fra politisk samarbeid, sa hun fra talerstolen.

- Imidlertid er det ikke greit når Nordlands øverste politiker i et festlig lag skryter av at han har hatt intim kontakt med samtlige kvinner på fylkestinget. At det skjer muntlig i festlig lag er ingen unnskyldning. Det er trakassering som rammer alle som er tilstede, sa May Valle like før hun ble klubbet ned.

Odd Eriksen sier til NRK at det etter det han har kjennskap til ikke er noe hold i ryktene.

- Først og fremst kom det veldig overraskende. Fylkesordføreren klubbet så fort at jeg ikke fikk med meg alle ordene. Derfor er det vanskelig for meg å kommentere det som ble sagt, sier Eriksen til NRK.no.

- Noe av det verste jeg har hørt Det var fylkesordfører Sonja Alice Steen (Ap) som klubbet ned Valle fra talerstolen.

- Valle holdt et relativt kort innlegg, men på slutten av innlegget kom hun utilbørlige påstander. Vi er jo nordlendinger og tåler en frisk debatt, men fylkestinget skal være en arena hvor ve behandler hverandre med respekt, sier Steen til Dagbladet.

- Det Valle sa var identifiserbart, og er noe av det verste jeg har hørt fra talerstolen. Det er flere som har reagert kraftig på dette, sier Steen.

Hun mener at Valle burde be om unskyldning etter påstandene fra talerstolen.

ODD ERIKSEN: Odd Eriksen (Ap), tidligere næringsminister, er nå fylkesrådsleder i Nordland fylkesting. Dette bildet er fra 2008. FOTO:Kristin Svorte/Dagbladet
ODD ERIKSEN: Odd Eriksen (Ap), tidligere næringsminister, er nå fylkesrådsleder i Nordland fylkesting. Dette bildet er fra 2008. FOTO:Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer