Politiet om den andre siktede:

- Var på åstedet

Politiet bekrefter at den andre siktede mannen i Spydeberg-saken var på åstedet der tvillingjentene ble funnet.

FUNNET DØDE: De 16 år gamle tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen ble funnet døde i Spydeberg natt til søndag. Foto: Privat
FUNNET DØDE: De 16 år gamle tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen ble funnet døde i Spydeberg natt til søndag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har tidligere gått ut med at det var kontakt mellom den andre siktede mannen og tvillingsøstrene kort tid før dødsfallet.

Nå bekrefter de også til Dagbladet at den siktede var på adressen i Spydeberg, der jentene ble funnet.

- Han var på åstedet, sier politiadvokat Benedicte Granrud tirsdag.

Granrud vil ikke utdype tidspunktet for når den siktede mannen befant seg på adressen.

Mannen var først siktet for salg av narkotika til jentene, før siktelsen ble utvidet til også å omfatte å ha hensatt jentene i en hjelpeløs tilstand.

Den siktede mannen ble framstilt for varetektsfengsling forrige uke, og nekter straffskyld.

Mannens forsvarer, Haakon Åsli Skogstad, sier at siktede selv har forklart at han var på stedet.

- Hvorvidt det er et "åsted" blir opp til politiet å etterforske. Jeg vet ikke hvorfor politiet mener at han med sin unge alder har et særskilt straffeansvar i saken for at det ikke kom hjelp raskt nok.

- Han sitter i varetekt med strenge restriksjoner, men burde nok heller hatt helsemessig oppfølging som andre i saken.

I tillegg er en mann i 20-åra siktet for uaktsomt drap etter at tvillingene ble funnet i hjelpeløs tilstand på hans adresse, også han nekter straffskyld.

Politiet har en teori om relasjonen mellom de to siktede, men kommer ikke med noen videre opplysninger.

Ikke nevnt nytt livsfarlig dop

Politiets hypotese er at 16-åringene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen døde som følge av overdose av narkotika. Men politiet vil ikke si noe mer om hva slags stoff det kan ha vært snakk om.

- Det vil bare bli spekulasjoner fra vår side, så vi venter på analysen. Jeg vil ikke kommentere noe utover det at hovedhypotesen vår ikke er endret, sier Granrud.

Hun sier videre at politiet har fått informasjon i avhør om hva som skal ha vært tatt.

- Det har ikke blitt nevnt noe om et nytt og svært potent narkotisk stoff.

Var i behandling

Det var natt til søndag 8. januar at politiet fant de to 16 år gamle tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen døde på en adresse i Spydeberg.

Jentene var i behandling ved Fossumkollektivet, som driver rusbehandling for unge.

- At våre ungdommer dør er noe vi går og håper ikke skal skje. Men så skjedde det likevel, det aller verste som kunne skje, sa daglig leder Mona Spakmo til Dagbladet mandag.

En tredje tenåringsjente ble funnet på samme adresse i Spydeberg, og ble sendt til sykehus for behandling etter inntak av narkotisk stoff. Hun ble skrevet ut av sykehus mandag.

Jenta har nå status som vitne, og har blitt avhørt av politiet, som ikke ønsker å si noe om hvilke opplysninger hun har kommet med i avhør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer