Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Janne Jemtland forsvunnet i Brumunddal:

Var på fest med Janne før hun forsvant: - Hun var fornøyd og i godt humør

Etter ti dager er forsvinningen til Janne Jemtland fortsatt et mysterium.

SAVNET: Janne Jemtland er fortsatt savnet. Politi og letemannskaper søkte i store områder rundt omkring i Brumunddal etter henne i helgen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SAVNET: Janne Jemtland er fortsatt savnet. Politi og letemannskaper søkte i store områder rundt omkring i Brumunddal etter henne i helgen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Har du opplysninger om denne saken? Tips oss på 2400@db.no, MMS 2400 eller på nummer 24 00 00 00.

BRUMUNDDAL (Dagbladet): I 11 dager har 36 år gamle Janne Jemtland vært forsvunnet og saken er nå et kriminalmysterium for politiet.

Jemtland ble meldt savnet av sin mann og ble sist sett i sitt hjem ca klokka 02.00, omtrent en mil utenfor Brumunddal sentrum. Før hun forsvant hadde hun vært på en fest med mannen.

SAVNET: Janne Jemtland (36) ble sist sett 29. desember. Dette er det politiet vet hittil. Vídeo: NTB Scanpix/Google maps. Klipp: Frida Andersen Vis mer

- En gåte

En av festdeltakerne sier til Dagbladet at Jemtland var i godt humør på festen, og at alt virket å være i orden.

- Jeg har tenkt tilbake på om jeg la merke til noe, men jeg husker bare at hun var fornøyd og i godt humør. Jeg tror ikke noen har lagt merke til noe spesielt, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Han opplyser om at det var rundt 170 mennesker på festen.

- Det hele framstår som en gåte, sier han.

Blodspor

I løpet av de siste dagene har politiet funnet to blodspor etter Jemtland. De to funnstedene ligger et stykke unna hverandre og blodet er i begge tilfeller funnet i veikanten.

I tillegg er Jemtlands mobiltelefon registrert sentralt i Brumunddal klokka 05.50, 29. desember.

- I begge tilfellene er det snakk om omtrent de samme mengdene blod. Det er snakk om mer enn en dråpe, og blodmengdene var synlige for dem som tipset oss om funnene, har politiadvokat André Lillehovde van der Eynden tidligere uttalt til Dagbladet.

Mandag kveld sperret politiet av et område etter nye funn, men dette viste seg å ikke være menneskeblod.

I helga ble det satt i gang store leteaksjoner etter Jemtland. Disse er nå avsluttet.

Ifølge Lillehovde van der Eynden har letingen vært vanskelig på grunn av all snøen:

- Ved begge funnstedene er det betydelig mengder snø, Det gir utfordrende arbeidsforhold og vanskeliggjør søket. Kriminalteknikere har nå god bistand fra Kripos, og området rundt funnstedet saumfares av 20 personer fra Sivilforsvaret.

Mandag opplyste politiet om at de fortsatt holder alle dører åpne og at de får bistand fra Kripos.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!