- Var på hatteparade ransdagen

Munch-tiltalte Bjørn Hoen ble grillet av aktoratet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det skulle ta nærmere tre timer før aktor Elisabeth Jordan Ramstad kom inn på hva Munch-tiltalte Bjørn Hoen gjorde ransdagen 22. august 2004. Hoen forklarer i ankesaken i Borgarting lagmannsrett i dag at han var på Øvrevoll med familie og venner selve ransdagen.

Hatteparade og hoppeslott

- Jeg sto opp med familien og hadde god søndagsfrokost. Jeg hadde avtalt med en kamerat at vi skulle på norsk Derby på Øvrevoll, det var hatteparade og hoppeslott for barna der og vi skulle spille på hester.

Etter at de hadde vært på Øvrevoll dro Hoen innom fotballbanen med sin sønn før de dro hjem. Hoen har tidligere forklart at han er svært sportsinteressert og trener et fotballag der han bor, på Tveita.

Etter det dro vi hjem, var sikkert på fotballbanen en tur.

Kjenner flere NOKAS-dømte

Før aktor stilte spørsmål om hva Hoen foretok seg på ransdagen brukte hun mye tid på å knytte ham opp mot andre kriminelle. Domfelte i NOKAS-saken ble også et tema. Bjørn Hoen har kjennskap til flere av de som deltok i norgeshistoriens største ran.

Han har sittet i fengsel med Metkel Betew og kjenner David Toska gjennom William Ellingsen. Hoen forklarte at han har vært på fest med Lars Erik Andersen. Han kjenner til Thomas Thendrup og ble kjent med broren Johnny gjennom ham.

<strong><b> VAR PÅ ØVREVOLL:</strong></b> - Var på travbanen der det var hatteparade og hoppeslott, og ikke med på Munch-ranet,hevdet Bjørn Hoen i Borgarting lagmannsrett i dag. Foto: Dagbladet
VAR PÅ ØVREVOLL: - Var på travbanen der det var hatteparade og hoppeslott, og ikke med på Munch-ranet,hevdet Bjørn Hoen i Borgarting lagmannsrett i dag. Foto: Dagbladet Vis mer

Festet med Betew

- Jeg har festet med Lars Erik Andersen, Betew og Toska fra NOKAS-gjengen, forklarte Hoen.

Han forklarer også at han så flere av dem i begravelsen til William Ellingsen i februar 2004, men at han ikke står nær Toska.

- Jeg hilser på ham når jeg treffer ham, sa Hoen.

- Spør journalistene

Aktor Ramstad spurte om William Ellingsen hadde tilhørighet til Tveita-miljøet.

- Jeg vet ikke hvilken tilhørighet folk har og ikke har, han er ikke fra Tveita og har ikke vanket på Tveita. Men hvis du spør journalistene bak her så kanskje de vet, sa Hoen og antydet at det er pressen som har skapt uttrykket Tveita-gjengen.

Han sier også at han kjente den nå avdøde NOKAS-raneren, som han også møtte gjennom William Ellingsen.

- Var på hatteparade ransdagen

Hoen har sittet i samme fengsel som Schumann på samme tid.

- Jeg satt ett år i varetekt på Ullersmo, hvor Kodzadziku satt. I bunkersen. Bunkersen er en varetektsavdeling med delvis isolering, forklarte Hoen.

Bjørn Hoen ble dømt til syv års fengsel i tingretten. I Borgarting lagmannsrett har han nektet straffeskyld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer