Var på skytetrening kvelden før drapet

Kvelden før han drepte kona si, var den siktede 40-åringen fra Gjerdrum på skytetrening i idrettshallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GJERDRUM (Dagbladet): I over ett år har den siktede vært medlem av Gjerdrum Pistolklubb. Dagbladet får opplyst at Vibeche Aasebø (34) ble skutt og drept med flere skudd på soverommet, med en pistol mannen oppbevarte hjemme i forbindelse med sin hobby. Han hadde bæretillatelse for to våpen.

Politiet bekrefter at begge våpnene ble oppbevart i huset i Leirdalen på Gjerdrum i Akershus. Aftenposten skriver i dag at kvinnen ble drept med to skudd i nakken.

Var på trening

Klokka 17 i går ettermiddag møttes sju personer tilknyttet pistolklubben for å diskutere det som skjedde mindre enn et døgn tidligere. Tom Lunde, leder i Gjerdrum Pistolklubb, sier han er i sjokk etter det tragiske drapet.

- Han var en svært godt likt person. Han var på trening på fredag som normalt. Det som har skjedd, er helt for jævlig, kommenterte Lunde før han gikk i inn i det ekstraordinære møtet.

Pistolklubben trener to ganger i uka i Gjerdrum idrettshall, og etter det Dagbladet kjenner til, skal den siktede 40-åringen ha gjort det meget godt på en klubbmesterskapskonkurranse forrige mandag. Pistolklubben har avlyst all skytetrening i to uker.

Seks timers avhør

40-åringen ble i går siktet for forsettlig drap på kona. Tre av de fire barna på 5, 11 og 13 år satt i stua og hørte skuddene fra soverommet i etasjen under. De fulgte med på Melodi Grand Prix da deres far og stefar ble drapsmann. I går formiddag ble han avhørt i vel seks timer. Etter det Dagbladet får opplyst, har siktede forklart at familien skulle kose seg sammen lørdagskvelden.

Flere kilder forteller til Dagbladet at ekteskapet til tider var svært turbulent. Spesielt i en periode for halvannet år siden var det tøft. Ektemannen flyttet også ut av boligen. Han bodde da i et hus i samme boligfelt.

Politiet har også rykket ut til ekteparets hus tre-fire ganger på grunn av husbråk.

Dagbladet får bekreftet fra flere kilder at motivet for drapet trolig ligger i det turbulente forholdet. Ektemannen har i avhør forklart at drapet ikke var en overveid handling, men at det skjedde som et resultat av en konfrontasjon ekteparet hadde.

- Uvirkelig

Ektemannen har i avhør prøvd å redegjøre i detalj for hva som skjedde like før klokka 21.00 lørdag kveld. De tre yngste barna var til stede i huset da tragedien skjedde. En 16 år gammel gutt var ikke hjemme, ifølge politiet.

Paret hadde en datter på fem år sammen. De øvrige barna på 11, 13 og 16 år hadde de fra tidligere forhold.

Ektemannen sier det hele er uvirkelig.

- For ham er det veldig vanskelig å forklare detaljert om hva som skjedde. Han har erkjent at han har skutt, men han husker bare i grove trekk hva som har skjedd. Etter episoden gikk det opp for ham at barna var i huset. Da han kom til seg selv, ringte han i alle fall to telefoner: Én telefon gikk til naboen, som kom over og hentet barna. Han sier også at han ringte etter ambulanse, sier 40-åringens forsvarer, advokat Arild Langnes.

Politiadvokat Audun Westgaard sier at 40-åringen framstilles for varetektsfengsling i dag.

- Jeg kan bekrefte at han hadde bæretillatelse for to våpen, og at begge ble oppbevart i huset. Tre av barna var til stede i huset da dette skjedde, sier Westgaard.

I SJOKK: Leder i Gjerdrum skytterlag, Odd Arne Arnesen, og leder i Gjerdrum Pistolklubb, Tom Lunde (t.h.). Sistnevnte bekrefter at drapssiktede var på skytetrening kvelden før drapet. Han beskriver siktede som en svært godt likt person.