Var på vakt med avdøde

Justisminister Odd Einar Dørum var selv ute på nattpatrulje med politiførstebetjent Arne Sigve Klungland for bare to måneder siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Han var en mann som forklarer for meg hvorfor politiet har den store tilliten den har i den norske befolkningen, sier justisminister Odd Einar Dørum til Dagbladet.

- Sterkt minne

For bare to måneder siden, natta mellom 6. og 7. februar, var Dørum på nattevakt med en politipatrulje i Stavanger sentrum. En av dem som deltok på patruljen var Arne Sigve Klungland, som brutalt ble drept av ranere i Stavanger mandag morgen.

- Jeg husker spesielt at han var opptatt av å organisere samarbeidet mellom ambulanse, politi og legetjeneste. Jeg husker at han snakket om det. Det er et sterkt minne for meg.

- Dette minner meg om at Norge er et lite land, og hvor nært ting kan komme, sier Dørum, som fikk et svært positivt inntrykk av Klungland da de var sammen ute på nattevakt for to måneder siden.

- Han var en sindig og rolig mann, som hadde stolthet i jobben sin, sier Dørum.

- Ruster opp

Dørum sier politiet har rustet seg og ruster videre opp i kampen mot organisert kriminalitet.

- Jeg har vært opptatt av dette lenge, og har sågar blitt kritisert for det. På en rekke områder har vi rustet oss for en så brutal virkelighet som vi så i sin mest kyniske utgave mandag, sier Dørum.

Han peker på at politiet har fått utvidede politimetoder, har endret organisasjonen, og blant annet opprettet spesialgruppa Catch, som skal bekjempe organisert kriminalitet. I løpet av året håper han å få på plass en ny såkalt spisset enhet som skal rette innsatsen mot nettopp denne typen kriminalitet. Dørum vil ikke røpe hvordan det nye Rikskrim-enheten blir utformet.

Han vil ikke kommentere opplysningene om at politiet i Stavanger allerede i vinter hadde fått nyss om at ranere kunne slå til i deres område.

Men han sier at de vil gå gjennom det som har skjedd i etterkant av ranet for å se hva man kan lære av det.

DØD: Arne Sigve Klungland ble skutt og drept av ranerne mandag.
STERKT:</B> Justisminister Odd Einar Dørum gikk nattpatrulje med Klungland for to måneder siden.