Var på vei til restaurantbordet

Utrydningstruet skjelldyr ble stoppet av thailandske tollere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lørdag reddet thailandske tollere mer enn 100 pangoliner, et dyr som kan sammenliknes med et skjelldyr og som lever i jungelen i flere asiatiske land.

Tre menn er arrestert i saken, melder nyhetsbyrået AFP.

Tollerne fant dyrene i tre forskjellige lastebiler. Dyrene var gjemt under kokosnøtter, men var i live da tollerne fant dem.

All handel med pangolinene har ifølge AFP vært forbudt siden 2000. Kjøttet deres er regnet som en delikatesse i Kina og skjellet deres skal brukes til å kurere en rekke lidelser.

– Kjøttet brukes i restauranter og skallene knuses og brukes i tradisjonell kinesisk medisin, sier tolldirektør Rakop Srisupaat til nyhetsbyrået.

Men dyret er utrydningstruet. De 100 som nå ble oppdaget av tollerne er overlevert thailandske myndigheter, og de vil bli behandlet av dyrleger før de vil bli forsøkt satt ut igjen.

Tollerne oppdaget smuglerne da de var på vei fra Laos til sørvest-Kina, via Malaysia.

De 100 dyrene skal ifølge AFP være verdt omtrent 150 000 kroner.

PANGOLIN: Dette dyret er en delikatesse i Kina. Men det er utrydningstruet og ulovlig å selge. Denne krabaten var en av 37 dyr som ble tatt av tollere i 2002. Nå har tollerne tatt 100 nye. Foto: REUTERS/Bazuki Muhammad
PANGOLIN: Dette dyret er en delikatesse i Kina. Men det er utrydningstruet og ulovlig å selge. Denne krabaten var en av 37 dyr som ble tatt av tollere i 2002. Nå har tollerne tatt 100 nye. Foto: REUTERS/Bazuki Muhammad Vis mer

Les mer om pangolinene her.

Var på vei til restaurantbordet
BLE FORSØKT SMUGLET: Denne pangolinen ble også forsøkt smuglet i 2002.