Jente funnet i vannet i Bamble

Var på vei til skoleavslutning

Medelever fikk henne på land og utførte livreddende førstehjelp.

ETTERFORSKER: Politiets kriminalteknikere jobber ved elvebredden, hvor de blant annet undersøker jentas sykkel. Foto: Theo Aasland Valen
ETTERFORSKER: Politiets kriminalteknikere jobber ved elvebredden, hvor de blant annet undersøker jentas sykkel. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ei lita bygd i Bamble i Grenland er rystet etter at ei jente i morges ble funnet i den lokale elva. Hun ble fløyet til Rikshospitalet i Oslo med kritiske skader, etter å ha blitt funnet og brakt på land av medelever, som utførte livreddende tiltak på stedet før helsepersonell ankom.

- Det var en god innsats av dem på stedet, inkludert ungdommene. Dette er traumatisk for unge mennesker, sier ordfører Hallgeir Kjeldal til Dagbladet.

Jentas sykkel ble funnet på elvebredden og undersøkes i ettermiddag av politiets kriminalteknikere.

Avslutning avlyst

Jenta er elev ved den lokale skolen og går på ungdomstrinnet.

Ordfører Kjeldal forklarer at dagen i dag skulle være en dobbel merkedag: På den ene siden var det avslutningen for skoleåret; for det andre var det siste avslutning før ungdomstrinnet overføres til en større skole til høsten.

FLØYET TIL OSLO: Jenta ble fløyet i luftambulanse (bak) til Rikshospitalet, etter at blant andre medelever hadde utført livreddende tiltak på stedet. Foto: Theo Aasland Valen
FLØYET TIL OSLO: Jenta ble fløyet i luftambulanse (bak) til Rikshospitalet, etter at blant andre medelever hadde utført livreddende tiltak på stedet. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer

- Avslutningen ble avlyst, og elevene ble samlet i gymsalen, med politi, kriseteam og lærere til stede. Vi har kriseberedskap gjennom hele helga, slik at de som trenger det, har noen å snakke med, sier ordføreren.

- Noen av elevene tok det svært tungt, understreker han.

Ivaretas av kriseteam

Kjeldal sier jentas familie blir ivaretatt av Bambles kriseteam.

- Vi har fullt fokus på å følge dem opp, og er på tilbudssida. De sitter på en veldig stor uvisshet, og det er viktig at vi er tilgjengelig for dem, sier han.

Kjeldal understreker at Bamble er en liten kommune der alle kjenner alle.

- Dette har gått sterkt inn på lokalsamfunnet og oss i kommunen. Nå krysser vi fingrene og håper det ender godt, og tenker først og fremst på de pårørende.

Ingen vitner

Cecilie Svorstøl, jourhavende jurist i Sør-Øst politidistrikt, opplyser at etterforskerne har flere hypoteser de jobber etter.

- Per nå har vi ikke opplysninger som tilsier mistanke om noe straffbart. Vi tar undersøkelser av sykkelen og ser om hun har falt av den, sier Svorstøl til Dagbladet.

TA har tidligere meldt at politiet undersøker hvorvidt et sykdomsanfall kan ligge bak hendelsen. Politiadvokaten kan verken bekrefte eller avkrefte dette overfor Dagbladet.

Det var ingen vitner til selve hendelsen, og politiet ønsker nå at personer som har sett jenta i det aktuelle tidsrommet - rundt skolestart - melder seg på politiets fellesnummer 02800.

Etterforskerne driver også taktisk etterforskning - i form av å snakke med familie, personer involvert i redningsarbeidet, og skolen.

Telefonnumre for publikum

Bamble kommune opplyser at følgende telefonnumre er tilgjengelige i forbindelse med hendelsen:

  • For pårørende og andre direkte involverte - psykososialt kriseteam: 95 25 12 11
  • Øvrige spørsmål til kommunen: 35 96 50 00
  • Politiet: 02800

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer