- Var rasistisk motivert

Den 36 år gamle uteliggeren er siktet for å ha knivdrept tobarnsfaren Reza Karami på åpen gate i Oslo. I avhør har uteliggeren forklart at han ikke liker mørkhudede mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

3. desember ble Reza Karami knivdrept i Oslo sentrum. Drapssiktede - en 36 år gammel mann med svensk statsborgerskap, opprinnelig russisk sigøyner - ble pågrepet etter drapet.

Politiet mener at drapet på tobarnsfaren var rasistisk motivert, og at den drapssiktede 36-åringen like før drapet kjøpte en kniv for å bruke den.

Forvirrende

Oslo-politiet mener de mer eller mindre er ferdig med etterforskningen. 36-åringen har vært inne til ett avhør. Han opptrådte til dels forvirrende i avhør, men bekreftet overfor politiet at han ikke liker personer med mørk hudfarge.

- Ut fra det han har forklart, mener vi at drapet var rasistisk motivert. Han har forklart at han ikke liker mørkhudede, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

36-åringen kjøpte en kniv like før drapet skjedde. Han skal også ha truet andre personer med mørk hudfarge før Reza Karami, som skulle møte familien sin på Burger King, ble knivdrept.

Straffedømt

Politiet mener at Karami ble et tilfeldig offer. 36-åringen har i avhør bekreftet at han ikke kjente drapsofferet. Han skal også ha forklart at han har problemer med å snakke med personer som har en annen hudfarge enn han selv.

36-åringen er straffedømt en rekke ganger i Sverige. Han er dømt for trusler, vold og knivbruk. Drapssiktede ble utskrevet fra psykiatrisk institusjon ved en feiltakelse. Legen som ikke fornyet hans opphold, har overfor Dagbladet bekreftet tabben.

Politiet vet ikke om 36-åringen er strafferettslig tilregnelig. Politilegen har anbefalt at han blir undersøkt av psykiatrisk sakkyndige.

Vitner har forklart til Dagbladet at 36-åringen opptrådte truende i flere dager før drapet fant sted. Han bodde på ei trapp i Skippergata. Politiet fikk også flere meldinger om ordensforstyrrelser.

SIKTET: En 36 år gammel mann med svensk statsborgerskap er siktet for drapet på Reza Karami. Her er han fotografert da han bodde på gata i Tromsø.